Otthon hagyták, nem vettek vagy elfelejtettek lyukasztani

Volt aztán idén minden dizájnfronton: gamer telefon, méretes és dupla noccs, cseppszerű bevágás, teljes kijelző mechanikusan kiemelkedő kamerarendszerrel, és még a szétcsúsztatható mobil is újra divatba jött. Lassan beköszönt a kameralukas mobilok korszaka, a Nubia X egyelőre azonban nem csinált nyarat. A ZTE telefonja egyedülálló ugyanis azzal, hogy az előlapon úgy nem maradt semmi, ami nem kijelző, hogy nincs szükség mechanikus elemekre.

A gyártó nemes egyszerűséggel tett egy kijelzőt a hátlapra is, így aztán az elsődleges kamerarendszer az önfotózást is letudja, és ezt a vonalat bővítheti a Vivo Nex 2 vagy Nex S2. A Mrwhosetheboss legalábbis egy különleges, pár héten belül befutó mobilt mutatott meg, legalábbis egyes részleteit.

A titokzatos telefon LED-es kameragyűrűje
A titokzatos telefon LED-es kameragyűrűje (forrás: Mrwhostheboss) [+]

A meg nem nevezett készülék valóban csupa kijelző az előlapon, mégis a hátlap az érdekesebb: van rajta először is egy méretes kamerakör három lencsével, védőkeretén pedig „lunar ring design” néven LED sáv fut körbe. A lámpagyűrű értesítéseket és más jelzéseket vizualizálhat, vagy mondjuk „visszaszámolhat” az önkioldó használatakor.

A Nex 2 nevet már az Ice Universe Twitter-csatorna teszi hozzá, és nem is volna túl meglepő az első Nex után a Vivótól egy újabb különlegesség, minden bizonnyal csúcshardverrel a készülékházban. A videón látható ketyere még egy trükköt tudhat: a „time-of-flight” kameramód fényt bocsáthat ki maga elé, és a visszaverődés sebességéből kalkulálva térképezhet fel tárgyakat. Azt, hogy ez mit jelent a valóságban, és mire lehet majd használni, valamikor még idén kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Bírja a strapát a Vivo Nex

    Hiába a mozgó kamerarész, nincs gond a Vivo Nex összeszerelésével, noha az IP minősítés kimaradt.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

  • A Vivo Nex erejével sem lesz gond

    Két Nex modell specifikációja is kiszivároghatott, a drágábbik Snapdragon 845-tel, a kedvezőbb árú pedig Snapdragon 710-zel érkezhet.

  • Három Vivo Nex modell várható

    A Vivo Apex úgy tűnik, Nex néven jelenik meg és egyre valószínűbb, hogy két másik modell társaságában.

Hirdetés