Hiperaktív a Google Home Mini

A Made by Google eseményen egy hete bemutatott Google Home Mini asszisztens alapvetően súlyosnak tekinthető működési zavart produkált, amit elvileg a szerkezet tetején elhelyezkedő érintőszenzor hibája okozott. Az Android Police publicistája, Artem Russakovskii lett figyelmes a személyiségi jogokat és személyes adatok védelméről szóló, gyakorlatilag minden létező irányelvet is sértő diszfunkcióra. A Google Home Mini, amit a bemutatón reprezentációs ajándékként kapott, konkrétan lehallgatta. Persze véletlenül.


[+]

A tévesen kalibrált szenzor miatt a Google Home Mini olyankor is aktiválódott, amikor erre senki nem kérte, és ezzel együtt minden interakciót rögzített, ami a környezetében történt. A rendszer rögzíti a parancsokat, ami hozzájárul a hangasszisztens precizitásának fejlődéséhez, csak éppen parancsok nem hangzottak el. A Google azonnal reagált az esetre és deaktiválta a kérdéses egységeken az érintőfelületet, ennek megfelelően pedig ideiglenesen módosította a termékleírást is. Attól függetlenül, hogy nem minden Mini érintett az ügyben, a Google átfogó szoftverfrissítést is eszközölt a terméken. Az ügy akár roppant kínos is lehetett volna, de Russakovskii szerint a Google teljesen nyilvánosan és haladéktalanul megtette a szükséges lépések, a probléma pedig valóban szerencsétlen véletlenek sorozatából adódott; a keresőóriásnak nem volt szándékában megsérteni a privát szférát.

Azóta történt

Előzmények

  • Ennyibe kerülnek a Pixelek az európai piacon

    Első körben Németország és az Egyesült Királyság kapja meg az új referenciamobilokat, majd Olaszország és Spanyolország következik. Kezdhetnek gyűjtögetni.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • Oké Google, csinálj jeget!

    Hamarosan több LG Signature eszköz is vezérelhető lesz a Google Segéddel, amellyel pénzt is át lehet majd utalni. De mennyire érti az asszisztens az akcentusokat?

  • Hamarosan több felhasználót is támogatni fog a Google Home

    A Google Assistantre épülő otthoni megoldás fontos funkcióval bővül. Ezzel egy időben a Segéd személyiségéért felelős csapata még közvetlenebb asszisztensen dolgozik.

Hirdetés