A Daydream és a Netflix HDR is elérhető a Note8-ra

Nem csak a képernyő megnyújtása, az extra napfény alatti fénysűrűség vagy a felbontás növelése hozhat előnyöket egy okostelefon megjelenítője esetében: ha az kompatibilis valamelyik HDR szabvánnyal (HDR10, Dolby Vision), akkor kirobbanóbb színekkel és kontrasztokkal lehet megfelelő mozgóképeket megtekinteni. A balsorsra fordult Samsung Galaxy Note7 elképesztő élményt produkált az LG 4K-s HDR sakkvideójának lejátszásakor, a G6 és a Sony Xperia XZ Premium pedig ugyancsak kapott HDR támogatást, frissen pedig a V30, az Xperia XZ1 és a Galaxy Note8. Ezeken az eszközökön nem csak a felhasználó által beszerzett fájlok, hanem az online tartalomszolgáltatók megfelelő videói is lejátszhatók HDR-ben, ez persze régiótól és előfizetéstől is függ.


Daydream View a Google-től [+]

Korábban az LG G6, az Xperia XZ Premium és bizonyos felhasználók szerint a Galaxy S8/S8+ Netflix alkalmazása kínált HDR tartalmakat (az utóbbi nincs a támogatott okostelefonok listáján), most pedig felkerült a fenti, friss trió, azaz az Xperia XZ1, a V30 és a Galaxy Note8 csatlakozott hozzájuk. Ezeken a mobilokon, a megfelelő mozgóképes tartalmak mellett HDR vagy Dolby Vision címke feltűnése jelzi a kiemelkedő képélmény garantálását, íme pár cím a katalógusból: Marvel's Daredevil, Marvel's Jessica Jones, The Ridiculous Six, Bloodline, A Series of Unfortunate Events. Az Amazon Video is kínál HDR tartalmakat a Prime csomag előfizetőinek, itt a támogatott okostelefonok listáján egyelőre a Note7, a két S8 és a Sony 4K-s okostelefonja szerepel. Pár cím a katalógusából: Mozart in the Jungle, Csillagok között, Harry Bosch - a nyomozó, Transparent, Ex Machina, Men in Black 3.

A telefon a lelke a Gear VR-nak, az új variáns nyolcféle Galaxyval működik együtt
Nem csak az S8-at, a Gear VR a Note8-at is befogadja [+]

Ha a Note8 támogatására várni is kell, megfelelő Daydream VR-kompatibilis szemüveggel máris elérhető a Google virtuális valóság katalógusa, ilyen szemüveg például a Daydream View. Emellett természetesen a Note8 összedolgozik az Oculus-féle Gear VR-ral is, a távirányítós megoldásról itt írtunk tavasszal, a Galaxy S8-at segítségül hívva. Ha hozzávesszük a Note8 kreatív S Pen stylusát, dupla hátlapi kameráját és 1440 x 2960 pixeles Super AMOLED megjelenítőjét, akkor látszik, hogy bármennyire is komoly üzleti mobil a DeX állomással asztali géppé alakítható phablet, a multimédiás csomag legalább annyira erős. Mondjuk az árazás még erősebb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés