Nokia 2.4 és 3.4 érkezik Magyarországra

Az 5G-s csúcsmodell érkezése még képlékeny, viszont a középkategória alsóbb szintjein nálunk is bővül a HMD-paletta.

Miközben a HMD a nemzetközi piacon elindította legelső 5G-s mobilját, a Nokia 8.3 5G-t, Magyarországon egyelőre csak a belépő, és alsó-középkategóriát bővítik mobilos fronton.

A Nokia 2.4 egy nem túl jól sikerült belépőmobilt, a 2.3-at váltja, de annál egy kategóriával nagyobb méretű lett. 6,5 hüvelykes LCD kijelzője 720p+ felbontású 20:9-es képaránnyal. A rendszerchip az elfogadható szintet képviselő, nyolcmagos processzorral szerelt MediaTek Helio P22, amihez a minimálprogramot jelentő 2 GB RAM és 32 GB-os belső tároló jár, ez utóbbi microSD-vel bővíthető. A készülék Android 10-zel érkezik, és a HMD nem csak az Android 11-et, de két év teljeskörű frissítést és további egy évnyi biztonsági frissítést ígér.

Nokia 2.4Nokia 2.4Nokia 2.4 Nokia 2.4 [+]

A hátlapon sima 13 megapixeles kamera kapott helyet, mellette csak egy két megapixeles mélységszenzor ücsörög. Az előlapi, 5 megapixeles kamera egy csepp-noccsban kapott helyet. A hátlapon ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, és végre van NFC is, ahogy sokan fognak örülni a 3,5 milliméteres jack csatlakozónak és az FM-rádiónak is. Annak talán már kevésbé, hogy a készülék kizárólag 5W-tal, microUSB-csatlakozón keresztül tölthető, cserébe legalább a várható üzemidő jó lesz, hiszen az akkumulátor 4500 mAh-s. Sötétszürke és ciánkék színben, 49 990 forintos indulóáron indul, október közepétől.

A Nokia 3.4 egy szinttel magasabban jóval fejlettebb rendszerchipet kínál, a Snapdragon 460-hoz bővülve itt már 3 GB RAM-ról és 64 GB-os belső tárolóról beszélhetünk. Az Adreno 610 grafikai egység pedig aligha van túlterhelve pixelekkel, hiszen ugyanúgy 720p+ felbontáson maradt a kütyü, egyébként valamennyivel kisebb is a 2.4-nél, 6,39 hüvelykes a panel, 400 nites maximális fehér fényerővel. Kameralyukas kialakításához 8 megapixeles szelfikamera tartozik, és a hátoldal is komolyabb, 13 megapixeles főkamera mellé 5 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles mélységszenzor is tartozik.

Nokia 3.4Nokia 3.4Nokia 3.4 Nokia 3.4 [+]

Szintén hátulra került az ujjlenyomat-olvasó, de a felhasználó itt már dönthet a 2D-s arcfelismerés használata mellett is. Ennél a mobilnál már Type-C csatlakozóról beszélhetünk, és bár ugyanúgy csak 5W-os töltő jár hozzá, itt már 10W-ig fel lehet menni egy megfelelő adapterrel, a 4000 mAh kapacitású telep feltöltésére. Ez a mobil is október közepétől indul, 64 990 forintos kezdőárral.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia 2.4 - más világ

    A Nokia belépő szintjén ugyan történt fejlődés, de a kettes széria új modellje még mindig egy nagyon egyszerű és szerény megoldás okostelefon témakörben, de használható.

  • Akciófigyelő: TWS füles jár a Nokia 5.4 előrendelése mellé

    A készlet erejéig töltőtokkal együtt 150 órás üzemidőt biztosító fülhallgató szerezhető be a Nokia 5.4 mellé, az előrendelés február 8-án indul.

Előzmények

Hirdetés