Íme, az első 5G-s Nokia mobil

A HMD most már tényleg piacra dobja a Nokia 8.3 5G-t, ami az 5G-s ligában korrekt árazás mellett nyújt korrekt specifikációs listát. De egyelőre nem nálunk.

Aki követi a HMD-Nokia környékén zajló eseményeket, nem lepődik meg azon, hogy a gyártó első 5G-s mobilja a 8.3 5G, ahogy talán azon sem, hogy ezek a csúcsmobilok a gyártónál már-már menetrendszerűen késnek: a márciusi bemutató után most kerül sor arra, hogy tényleg elérhetővé válik a Snapdragon 765G rendszerchippel szerelt, 6,8 hüvelykes HDR kijelzőjű, elöl-hátul üveg burkolatú felső-középkategóriás.

[+]

A készülék egy korrekt, de már papíron sem kiemelkedő kamerás szettet kapott hátul, a fő egysége egy 64 megapixeles szenzor és egy f/1,9-es optika kombinációja hardveres képstabilizálás nélkül, emellett egy 12 megapixeles, 13 milliméteres gyújtótávolságra átszámolható nagylátó, egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor kapott helyet rajta.


[+]

A magyar piacra egyelőre nem érkezik, viszont az európai régióban 600 eurós, azaz 218 ezer forint körüli áron indul 6/64 GB-os memóriacsomaggal, ha valaki a 8/128 GB-os változatra indulna rá, az 236 ezret fog fizetni a termékért, 650 euróból átszámolva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés