Négy kamerával mutatkozott be a Huawei Maimang 6

Hirdetés

A Huawei Maimang megnevezést kizárólag Kínában használja a gyártó, a felső középkategóriás széria előző modellje (Maimang 5) Európában Huawei G9 Plusként került forgalomba, nekünk legutoljára a Huawei G8-hoz volt szerencsénk a sorozatból. A Maimang 6 feltehetően G10-ként érkezik a régióba, egyelőre viszont kizárólag Kínában érhető el, illetve kerül forgalomba szeptember 30-án nagyjából nettó 94 ezer forintos áron.

Az előzetes is a 2:1-es képarányt hangsúlyozta.
Az előzetes is a 2:1-es képarányt hangsúlyozta. [+]

Mindezért összesen négy kamera jár, értelemszerűen arányos elosztásban. A hátlapi rendszer egy 16 és egy 2 megapixeles szenzorból áll, míg előre 13 és 2 megapixeles modulok kerültek, mindkét oldalon saját LED segédfénnyel. A 156,2 x 75,2 x 7,5 milliméteres, 164 grammos unibody fém házba egy 5,9 hüvelykes, 18:9-es képarányú, Full HD (2160 x 1080) felbontású IPS panel fért, illetve egy 3340 mAh-s akkumulátor. Hely hiányában az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon keresendő.


[+]

Hardveresen a G, vagy Maimang széria a házi fejlesztésű HiSilicon szettre váltott, így lényegében megegyezik a Huawei Nova 2 és Nova 2 Plus képességeivel, csak ugye formatervben, kijelzőméretben és kamerában is vastagon rálicitál a belső konkurensekre. Hardveresen tehát itt is 4 GB rendszermemória és a Kirin 659-es játszik; a nyolcmagos processzor négy darab, 2,36 GHz-re skálázott és négy darab, 1,7 GHz-re skálázott Cortex-A53-ból épül fel. A 64 GB belső tárhely maximum 256 GB-os microSD kártyával bővíthető a másodlagos SIM kártya rovására. A Huawei Maimang 6 feketében, aranyban és kékben pompázik majd, remélhetőleg errefelé is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés