MWC 2023: Nem sokáig ez a legjobb Nubia telefon

Kezeink közé került a Z50, ami jövő héten kap csupa kijelzős folytatást.

Nem hozta el a ZTE az MWC-re a Nubia Z50 Ultrát, de az sem biztos, hogy az asztalra kipakolt, sima Z50 errefelé forgalomba kerül, noha a standon rajta volt a telefonon a Google Play szolgáltatásrendszer. Hiba lenne ugyanakkor tavalyi alapmodellként legyinteni a kezünkbe került telefon kapcsán, lévén december végén, Snapdragon 8 Gen 2-vel futott be, és van pár érdekes trükkje.


[+]

Ilyen például a ZTE-nél és fotós körökben népszerű, 35 mm-es fókusztávolságú optikával ellátott főkamera, ami a szokásos látószögnél szűkebb, viszont elvileg a perspektívája emberi szemmel természetesebb. A lencse mögött 1/1,7"-es szenzor bújik meg 64 megapixelen, az optikai képstabilizálás nem hiányozhat. Az egyetlen segéd 14 mm-en és 114 fokos látószöggel ultraszéles szerepkörben tevékenykedik, ez a kamera 50 megapixeles. Zoomegység helyett sajátos LED körrel kell ezen az oldalon beérni.


[+]

A túloldalon 6,67"-es FHD AMOLED panel veszi körbe a 16 megapixeles szelfilyukat 144 Hz-es képfrissítéssel, 10 bites színmélységgel és HDR10+ támogatással. A házba 5000 mAh-s telep került, amit 80 watton lehet gyorstölteni. A sztereó hangszóróval, 5G és WiFi 6E modemmel szerelt Nubia Z50 kínai ára 400 euró körül mozog, és mint mondtuk, európai cédulát egyelőre nem kapott a telefon. A Z50 Ultra, ami március 7-én startol, várhatóan Kínában is jóval drágább lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés