MWC 2023: A Honor Magic5 nem, a Pro viszont jön Magyarországra

Inkább a nagyobb tudású csúcsmodellt hozza hozzánk a Honor, a kérdés, hogy milyen áron.

Ahogyan arra mindenki számított, a Honor bemutatta a Magic5 készülékpárost, amelyből a Pro modell fog megjelenni a magyar piacon is. A Huawei-től függetlenedő gyártó nagyon készült erre a bemutatóra, ugyanakkor óriási meglepetés nem történt: egy ízig-vérig csúcsmodell érkezett, ahol a kamerára és a kijelzőre helyezték a legnagyobb hangsúlyt, hiszen a hardver ugyanaz a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, amely az idei csúcstelefonok zömében dolgozik.


[+]

A Magic5 Pro kijelzője minden irányban ívelt, amely a Honor szerint légies megjelenést kölcsönöz, a potenciális vásárlók viszont fejfájást kaphatnak, ha fóliát keresnek hozzá. Nem kapnak viszont fejfájást a 2160 PWM-es fényerőszabályozás miatt, amely mindenképpen pozitívuma az egyébként 6,81 inches, 120 Hz-es frissítésű, 1312 x 2848 pixeles megjelenítőnek. Ez egyébként fénysűrűségben is kiemelkedő (1800 nites maximum), a TÜV Rheinland pedig kiadott egy igazolást arról, hogy a kékfényszűrés kapcsán is jól vizsgázik a panel.


[+]

A másik hangsúlyos összetevő a kamera, amit rögtön azzal vezettek fel, hogy 152 pontot ért el a DXOMark tesztjén, amivel katapultálta magát az első helyre. Ezt három darab, 50 megapixeles kameramodullal hozták össze, amihez írtak egy saját képfeldolgozó algoritmust (Ultra Fusion Computational Optics, de majdnem mindegy, hogy mi a neve), valamint nagyon rámentek arra is, hogy gyengébb fényviszonyok esetén is rövid záridővel jó minőségű fotók készülhessenek (Millisecond Falcon Capture, még egy hangzatos név), az egészért pedig a Honor Image Engine felel, jelentsen is ez bármit. A lényeg úgyis az, hogy a főkamera F/1,6-os apertúrája kiemelkedően jó fényerejű, az 1/1,12 inches szenzor, a lézeres autofókusz és az OIS is segít hardveres oldalról. A telés lencse periszkópos kialakítású, 3,5x nagyítást kínál , az ultraszéles modulhoz pedig van autofókusz. A szettet egy ToF szenzor teszi teljessé.


[+]

Akárcsak tegnap a Xiaomi 13-ban, ebben a kínai telefonban is van már UWB chip, no meg természetesen az összes ismert adatkommunikációs megoldás is jelen van (Bluetooth 5.2, WiFi 6, NFC, infraport), a hátlap alá 5100 mAh-s akkumulátort gyömöszöltek be, amely 66 wattos vezetékes és 50 wattos zsinór nélküli töltést tud felvenni. A legkisebb modell 8/256 GB-os kiszerelésben, UFS 4.0-s tárhellyel érkezik majd néhány hónapon belül a boltokba, 1200 eurós nemzetközi ára alapján a hazai árcédula átlépheti a félmilliós határt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés