Periszkópos kamera lehet a OnePlus 10 Ultra extrája

A H2OOS is készül, a nyugati piacokon azonban maradhat az OxygenOS név.

Kína túl van a OnePlus 10 Pro bemutatóján, és a következő hónapokban a nyugati piacok is sorra kerülnek. Ám azzal, hogy a profi utótagot manapság középkategóriás cuccokra is ráaggatják, erejét vesztette a jelző, így a Pro+ mellett a Max és Ultra szócskák váltak a topkiszerelések elcsépelt szinonimájává.

Hirdetés

A OnePlus is tartogat egy nagy dobást, és a TechInsider közölt egy formatervezési mintát, ami jó eséllyel a 10 Ultra hátlapi kamerarendszerét leplezi le, a normál és ultraszéles optikák alatt periszkópos zoomrendszerrel. A minta egyébként 2021 vége óta publikus, csak kevesen hitték, hogy a OnePlus ehhez a dizájnelvhez ragaszkodna, aztán megjött a 10 Pro valami hasonlóval.

A OnePlus 10 Pro [+]

Ez utóbbi a 91mobiles szerint maradni fog OxygenOS felületnél Android 12-es alapokon, amikor márciusban mifelénk releváns premiert kap. Érdemes viszont megemlíteni, hogy amióta az Oppo és a OnePlus egyesült, a két márka felülete rendkívül hasonló lett (és sokunk szerint rossz irányba változott), az újabb Never Settle mobilok pedig már ColorOS-el kaphatók Kínában.

Pár napja röppent aztán fel a hír a hamarosan végleg közössé váló UI-ról, ami a nem túl szerencsés H2OOS nevet kaphatja. Egyfelől ugye egy gyártói köntös nem operációs rendszer, másfelől pedig ez így, a fenti formában talán egy kicsit sok a kémiaórából. A jelző nyilván a rendszer fluiditására célozva, és kíváncsian várjuk, olvasóinknak milyen jobban csengő tippjei vannak a felület nevére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés