MWC 2018: A Shark-X3 úszik az árral, a szó szoros értelmében

A Crosscall francia vállalat kifejezetten kinti használatra gyárt mobilokat és tartozékokat, és ugyan úszómedence vagy akvárium nem volt kéznél, kipróbáltuk a standjuknál az MWC egyik legmenőbb készülékét, a víz tetején lebegő Shark-X3-at. Igen, nem elírás: az IP68-as minősítésű, kétméteres vízoszlopnak 60 percig ellenálló, hagyományos mobil légbuborékot visel a kijelző és a védőüveg között, így garantálva, hogy az egyébként sem vaskos ketyere mindig felbukkanjon a víz felszínén.

A Crosscall Shark-X3 szűk célcsoportnak lehet életmentő választás
A Crosscall Shark-X3 szűk célcsoportnak lehet életmentő választás [+]

Ez több szempontból is praktikus lehet a vízi sportok szerelmeseinek, a legfontosabb közülük pedig az életmentés: bármi előfordulhat mondjuk szörfözés közben, és a vízfelszínen felbukkanó mobil képes fehér és vörös fényben is vészjelzést adni baj esetén, illetve automatikus SOS SMS-eket küldeni. A GPS koordináták megosztásáról azonban le kell mondani, a termékoldal szerint navigációs modult a mobil nem kapott.

Az extrém sportokhoz passzoló küllemű Shark-X3 100 decibeles sípot viszont igen, hogy a tulaj hangjelzéssel is képes legyen jelezni helyzetéről. Az életmentő funkciók KeepAlive néven futnak, és a mobil elvileg érzékeli, ha véletlen merül alá vele a tulaj. Az erőteljes zseblámpa is jól jöhet a sötétben való tájékozódáshoz. A Shark-X3 134 x 64 x 24 milliméteres, 141 grammot nyom, az MT6276 SoC hajtja meg, 128 MB RAM és 64 MB ROM társaságában, ami akár 32 GB-os microSD kártyával bővíthető.

Kijelzője színes, 2,4"-es, TFT technológiájú és 240 x 320 pixel felbontású. Ugyanennyi pixelt rögzít videózáskor az 5 megapixeles kamera is. A két miniSIM-et befogadó mobil microUSB porton tölthető, 2.0-s adatátvitelre és 3G adatkapcsolatra képes, emellett támogatja a Bluetootht is, 2.1-es alapokon. Adott még az FM-rádió, a tápellátásért pedig 950 mAh-s telep felel. A portól teljesen védett Shark-X3 -10 és +50 Celsius-fok között használható, ütésálló tulajdonságokról a termékoldal nem beszél. Az egyik nagy online áruház francia szekciójában 100 euróért helyezhető a termék a kosárba, a Crosscall egyébként elsősorban Közép- és Dél-Európában forgalmaz.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés