MWC 2018: Modulokkal toldható meg a Crosscall strapatelefonja

Hirdetés

Örülünk, hogy a Francia Crosscall márka standjába belefutottunk, és nem csak a profi, marketinges dumát elkerülő és lényegre törő körbevezetés miatt: a gyártó termékei is meggyőzőek. A víz felszínén lebegő Shark-X3 önmagában is különleges, az Action-X3 okostelefon pedig komolyabb hardverrel és kiegészítőparkkal rendelkezik. A mobil megszokott, vaskos, jó fogású és jó tapadású strapatelefon küllemet kapott IP68-as minősítéssel (2 méter, 60 perc), illetve Mil-STD-810G és IK02 védelmeket, nem pontosított ütésállóság mellett.

Az Action-X3
Az Action-X3 [+]

A ketyere 152,5 x 79 x 12,5 milliméteres, 213 grammot nyom és 5"-es, Gorilla Glass 4-gyel védett HD panelje van, 450 nites fényerővel. A nyolcmagos Snapdragon 430 és a 3/32 GB-os, bővíthető RAM/ROM kombináció ennél a termékkategóriánál elmegy, a 7.1-es Androidba se lehet túlzottan belekötni, bár szívesebben láttuk volna az Oreót a fedélzeten.

Az X-Link dokkoló, középen
Az X-Link dokkoló, középen [+]

Nem ez a lényeg, és nem is az 5 megapixeles előlapi vagy a 12 megapixeles, hátlapi kamera, hanem az utóbbi alatt megpillantható X-Link dokkoló. Ezzel a mágneses megoldással ugyanis mindjárt négyféle kiegészítő hozzátoldható, egészen pontosan két kiegészítőhöz az Action-X3-at lehet rögzíteni.

Az Action-X3 az akkumulátortoldalékkal
Az Action-X3 az akkumulátortoldalékkal [+]

Adott egy autós és egy kerékpáros tartó, ezek pedig a mágnességen túl kis karokkal garantálják a stabil rögzítést, ami főleg hegyi kerékpáros elfoglaltság esetében jöhet jól. A 3500 mAh-s telep elég kövér a legintenzívebb nap túléléséhez egy töltéssel, de azért vásárolható mellé egy 5000 mAh-s toldalék, illetve az Action-X3 ráhelyezhető a spéci vezetékmentes gyorstöltőre is, amely 2,4 amperrel küldi meg az akkumulátort.

A kerékpáros tartó
A kerékpáros tartó [+]

A dobozban egyébként 2 amperes gyorstöltőt, Type-C kábelt, IPX6-os, vízlepergető fülest és nyakpántot is mellékelnek, a pakkért pedig 350 eurót kérnek el. A kerékpáros tartó 30 euróba, az autós 50 euróba, a vezetékmentes töltőállomás 40 euróba, az 5000 mAh-s akkumulátortoldalék pedig 35 euróba kerül. Az Action X3 két SIM-et fogad be, avagy egy SIM-et és egy microSD kártyát, a B20-as LTE sáv adott. Bár itthon nem forgalmazzák, a termék valamelyik nagy online áruház helyi szekciójából iderendelhető.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés