2019. január 16., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

MWC 2017: Kihívója akadt a YotaPhone-nak

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Elöl és hátul is van a Hisense új telefonjának megjelenítője, megnéztük, mire használja az A2 a másodlagos, monokróm e-ink panelt.

Hirdetés

Ha csak az első kép alapján kellene jellemezni a Hisense 5,5 hüvelykes, Full HD-s phabletjét, az AMOLED kijelzős A2 kissé unalmas, de mindenképpen elegáns külsejéről, lekerekített íveiről vagy éppen középkategóriás hardveréről lehetne beszámolni. A mobil lelke a nyolcmagos Snapdragon 430, amit bőséges, 4 gigabájt RAM, 64 gigabájtos tároló, az Adreno 505-ös IGP és microSD kártyafoglalat támogat meg.


A Hisense A2 elölről [+]

Elöl 5, hátul 16 megapixeles kamera van PD-autofókusszal és ledes villanóval, az Android 6.0-s, a telep pedig 3090 milliamperórás. Ujjlenyomat-olvasó is van, méghozzá a bal oldalon, a süllyesztett home gombba építve. Eddig minden nagyjából megszokott, ám ha megfordítja az ember, mindjárt eszébe juthat például az orosz Yotaphone, ahhoz hasonlóan ugyanis a Hisense A2 hátlapjára is rendkívül alacsony fogyasztású e-ink kijelző került, 5,2 hüvelykes képátlóval és 960 x 540 pixeles felbontással.


A Hisense A2 hátulról [+]

De mire jó a monokróm, lassú képfrissítéses e-ink kijelző, ha színes AMOLED panel van a másik oldalon? Például az idő, az időjárás, az értesítések vagy mondjuk egy regény lapjainak kijelzésére. Mivel az e-ink panel csak frissítéskor fogyaszt, és nem is folyamatos nyomkodásra lett ez az oldal kitalálva, a háttérvilágítás nélkül is jól látható kijelző ideális hosszabb olvasgatáshoz a beépített e-reader alkalmazással, avagy egy-két alapfunkció elérésére, érintésérzékeny felülettel.


[+]

Kidobható az "e-ink zárképernyőre" például a tárcsázó ikonja, így arra lépve az AMOLED panel felvillantása nélkül elő lehet keresni a hívni kívánt nevet, persze a megjelenítő bejövő hívásnál is jelez. Egy az egyben kidobható a színes panel tartalma is, persze magát a telefont onnan nem érdemes kezelni. A kameraszoftvert, az FM-rádiót, a videolejátszót és a zenelejátszót viszont igen, sőt: az érintésérzékeny részen (ezt gesture zone-nak hívja a Hisense), az AMOLED panelt bámulva amolyan hátlapi mutatóujj-egérfunkció is elérhető, plusz a vissza, a home és az alkalmazásváltó funkciók. Azt sikerült megtudni, hogy a Hisense A2 157 x 76,8 x 8,45 milliméteres és 188 grammot nyom, plusz azt, hogy Ázsiában már elérhető, az európai megjelenésről és árakról viszont egyelőre nem derült ki sok minden.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.