MWC 2016: Flipes telefont is láttunk a Condornál

Hirdetés

Nem csak belépőkategóriás kütyük voltak a Condornál, az algériai gyártó kiállított négy komolyabb készüléket is az Unique szériából, ezek egytől egyig AMOLED kijelzőt kaptak, az A100 névre hallgató zászlóshajó esetén 6 hüvelykes, 1440 x 2560 pixel felbontású ez a megjelenítő, hardveres alapjait pedig a MediaTek Helio X10 szolgáltatja 3 gigabájt RAM-mal és 64 gigabájtos belső tárolóval. Hátlapi kamerája 24 megapixeles, elöl pedig 8 megapixeles érzékelő dolgozik. Ujjlenyomat-olvasó is került a hátlapra, az eszköz vastagsága azonban még éppen 10 milliméter alatt van, egész pontosan 9,6 milliméterre tudtak vékonyítani 3500 mAh kapacitású akkumulátor mellett.

Négy darab Allure volt kiállítva. Közös jellemzőjük az AMOLED kijelző és a dual SIM.
Négy darab Allure volt kiállítva. Közös jellemzőjük az AMOLED kijelző és a dual SIM. [+]

A többi eszköz nem ennyire erőteljes, HD vagy Full HD felbontású megjelenítőkkel operálnak, viszont a külső kialakításuk kimondottan rendben van, az A55 Slim például mindössze 6,85 milliméter vastag, bár a MediaTek MT6735 még akkro sem lesz a büszkesége, ha 3 gigabájt RAM-ot tud magáénak. Jelenleg sajnos csak algériai árak érhetők el, amikből sok következtetést nem tudunk levonni, de ha tájékoztatást kapunk az európai disztribúcióról és az árakról, azokat közölni fogjuk. A legérdekesebb termék azonban egy kinyitható eszköz, ezek a kütyük mostanában reneszánszukat élik, a Condor pedig egy U1 nevű flipes mobilt mutatott meg nekünk kiállításon kívül, bétás szoftverrel. A kijelzők 4 hüvelykesek, IPS technológiájúak, felbontásuk 480 x 800 pixel. A kijelzőkön ugyanazt a tartalmaz látjuk, alaphelyzetben a külsőn, kinyitva pedig értelemszerűen a belsőn. A gombok nagyok, egymástól jól elszeparálva, akár navigációs billentyűkkel is bolyonghatunk a menüben.

A kinyitható mobil kijelzője nem kimondottan jó, de a kialakítás érdekes.
A kinyitható mobil kijelzője nem kimondottan jó, de a kialakítás érdekes. [+]

A rendszere Android 4.4.4 alapokon nyugszik, hátlapi kamerája 13 megapixeles, a belső kijelző fölötti érzékelő 5 megapixeles. Két darab microSIM-et fogad be a kütyü, és LTE-támogatással is bír, csak a képen látható fekete/arany kombinációban érhető el, akkumulátora 2050 mAh kapacitású. Korántsem könnyű, 181 grammos tömeg tartozik a csukott állapotban 121,2  x 62,8 x 15,5 milliméteres készülékházhoz.

A szoftvere még jól láthatóan nem volt végleges, de az alapvető funkciók már gond nélkül működtek, természetesen még idén piacra kerül, a kérdés már csak az, hogy mennyiért, illetve az, hogy mikortól indul be a nemzetközi szállítás.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés