MWC 2016: Csúcskategóriás Meizuval demózták az Ubuntut

Hirdetés

Az Ubuntu rendszert vagy Linux-disztribúciót sokan használják számítógépükön, mert egyszerű, átlátható és alacsony a rendszerigénye, ezek pedig mobilon is előnyös tulajdonságok, ezért a Canonical 2013 végén belevágott az érintésalapú zsebkészülékekre szánt változat fejlesztésébe, és tavaly ki is próbáltunk egy Ubuntu Touchot futtató mobilt a BQ Aquaris E 4.5 Ubuntu Edition személyében. Ezt az utótagot a tavalyi Meizu MX4 ubuntus változata is megkapta, most pedig az Exynos 7420-as Meizu Pro 5, hiszen ezen készülékek mindegyike először Androiddal startolt el.


[+]

A Pro 5 Ubuntu Edition egy 5,7 hüvelykes, Full HD-s phablet, amely mutatós fémházba öltözött. Alatta a már említett nyolcmagos Samsung Exynos rendszerchip dolgozik 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló társaságában, melyek a kombinációja hibátlan működést garantál Ubuntu Touchot futtatva is. Az előlapra 5, a hátlapra 21 megapixeles kameramodul került.


[+]

Az Ubuntu hathetes ciklusokban kap rendszerbővítéseket, úgyhogy nem kell heteket, hónapokat várni egy-egy új rendszerverzióra, ami androidos fronton sok álmatlan éjszakával jár. Az Ubuntu Touch kezdőoldalán scope-ok, vagyis munkalapok között lehet váltani, ezek olyan interaktív minialkalmazások, amelyeket használva nem szükséges külön appokat indítani. Ezen a fronton több fejlesztés is érkezett az elmúlt hónapokban, a Twitter munkalapja például felkínálja a tweetelés, követés, leiratkozás stb. funkciókat, és a SoundCloudban is elérhetők azok az opciók, amelyekhez korábban a munkalapról a böngészőbe kellett lépni. Nyilván az Ubuntu Touch sikere is a fejlesztői érdeklődéstől függ, és az Ubuntu Store kínálata bővült, ám még mindig nagy a lemaradás a népszerű mobilos rendszerek alkalmazásparkjához képest. A Pro 5 Ubuntu Edition egy olyan prémiumkategóriás ajánlat, amely segíthet a rendszer népszerűsítésében.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés