MWC 2014: NueVue védőtokok

A Mobile World Congress nem csak az okostelefonokról és a táblagépekről, hanem az azokhoz elérhető kiegészítőkről is szól. Nem meglepő módon a különféle védőtokok voltak a leghangsúlyosabban jelen, az eseményt kiegészítő ShowStoppers alkalmával számos kisebb gyártó mutatta be   legújabb termékeit. Így botlottunk bele a NueVue (ejtsd: "nyúvjú", ami annyit tesz, mint új nézet) nevű cég standjába is, akiket ugyan a CES-es ShowStoppersen is láttunk, de akkor nem mentünk oda hozzájuk. A védelem és a dizájn mellett a kijelző tisztításán és az antibakterialitáson van a hangsúly.

A NueVue újdonságait egyelőre kizárólag az iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, valamint az iPad eszközök külsejéhez szabták. A tokok lényege az ún. BioCote antimikrobás védelem, mely a baktériumok 99,9 százalékától megvédi a felhasználókat, a masinák kijelzője mindig tiszta és higiénikus marad. Mindezt a tokok belsejében lévő anyaggal valósítják meg, mely egyben az ujjlenyomatokat is lepucolja a kijelzőről. Persze nem elég csak berakni és kivenni az eszközt, a tokot érdemes odanyomni a folyamat közben a kijelzőhöz, ha pedig nagyon maszatos a felület, akkor többször is érdemes lehet megismételni a mozdulatot. A belül lévő felületet egyébként havonta egyszer tisztítani is kell, amit fogkefével is meg lehet tenni.

A baktériumok elleni harc közben természetesen a korrekt anyaghasználatról és a védelemről sem feledkezett meg a gyártó, termékeik bőr vagy minőségi textilborítást kaptak, miközben kiemelt védelmet nyújtanak a készülékek ejtése ellen. A távoli tervek között szerepel a kórházakban való használat is, ez azonban egyelőre még a jövő zenéje. A NueVue újdonságai több színben érhetők el, iPhone-ok esetében 50-57 dolláros, iPadek esetében pedig 57-60 dolláros árra kell számítani, de ezek a számok egy esetleges magyarországi forgalmazás esetén valószínűleg megnőnének.

Előzmények

Hirdetés