MWC 2014: Megújult a Sony táblagépe is, itt a Z2 Tablet

Az Xperia Z2 okostelefon bemutatása mellett a táblagépeket sem hanyagolta el a Sony. Akárcsak a telefonnál, itt sem szembetűnő elsőre a változás, de a még mindig lenyűgöző készülékház vízálló burkolata alatt azért történt néhány módosít. A külső kapcsán érdemes tudni, hogy a Z2 Tablet (amit sokszor Tablet Z2-nek akar szólítani az ember az előd miatt) fél milliméterrel még vékonyabb, mint a korábbi modell, tömege pedig 439 grammra csökkent. A standon azt mondták, amikor a további eltérésekre kérdeztem rá, hogy az előd waterproof volt, ez pedig már water resistant, akármit is jelentsen ez. Kind szerint ő szereti a burgonyát, de a krumplit is megeszi. Mindenesetre a hivatalos adatok továbbra is arról szólnak, hogy 1 méter mély vízben 30 percig fürdőzhet a Z2 Tablet mindenféle károsodás nélkül.


[+]

Belül 3 GB-ra hízott a RAM mérete, kicserélték a kameramodult, de a felbontás maradt 8,1 megapixeles. A 4.4-es Android röccenés nélkül fut a négymagos Qualcomm MSM8974-es processzor teljesítményének köszönhetően, a Full HD kijelzőt virgoncan hajtja meg az Adreno 330-as GPU is. Az akkumulátor továbbra is 6000 mAh teljesítményű, a kijelző pedig Triluminos Live Color LED technológiával és X-Reality mobile picture engine-nel felvértezve, röviden és tömören szép.


[+]

A Z2 Tablet mellett egy távirányítót is bemutattak, ezzel lehet kezelni a gépet akkor, ha nem óhajtunk hozzáérni, esetleg kartávolságon kívül esik. Az aprócska eszköz egyébként telefonként is funkcionálhat, ha úgy döntünk, hogy okvetlenül olyan SIM-et teszünk az egyébként LTE-hálózatokon is működni képes masinába, amin hívásokat is fogadunk.


[+]

A gép már márciusban piacra léphet, de a várható áráról többszöri érdeklődésem ellenére sem tudtak pontos információval szolgálni, azt mondták, ez market dependent, azaz más és más ára lehet az egyes országokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés