MWC 2014: Elegánsan ellenálló a Cat B100

Hirdetés

A számos gyártó csúcsmodellje mellett az MWC-n a mobiltelefonos iparágban kisebbnek minősülő vállalatok is igyekeztek újdonságaikat bemutatni. A törékony okostelefonok a terepen dolgozó emberek számára nem optimális választás, nekik valami erősebb készülékre van szükségük. Ilyenek gyártására specializálódott a Caterpillar, vagyis rövidebb nevén a Cat, melynek standjánál a B100-at tekintettük meg.


Cat B100

A gyártó újdonságát elegáns külsőbe csomagolták, mely dimenzióit tekintve 123,5 x 56 x 17,5 milliméter, amihez egy kevésbé morcos, 136 grammos tömeg párosul. A vastag készülékház oka az ellenállóságnak köszönhető, a telefon ugyanis IP67-es védettséget élvez, azaz 30 percig képes életben maradni 1 méter mély vízben, valamint a hivatalos definíció szerint nem károsító mértékben a pornak is ellenáll. A B100 az 1,8 méterről betonra történő leejtést is túléli, a kisebb rezgéseket pedig valósággal elnyeli. Működése -25 foktól 55 fokig biztosított, ami a legtöbb környezetben biztosan elég lesz.


Cat B100

A készülékbe egy 2,2 hüvelykes QVGA, azaz 240 x 320 pixel felbontású TFT-LCD kijelző került. A telefon fedélzetén a MediaTeK saját platformja, a Nucleus 2.1 teljesít szolgálatot, a belső erőforrást egy MediaTeK MT6276W lapkakészlet biztosítja. Az adattároló kapacitása mindössze 50 MB, ám ezt akár 32 GB-os microSD kártyával is bővíthetjük, így a zenék vagy képek tárolása sem ütközhet akadályba. A RAM mérete 64 MB, de az egyszerű felépítésű rendszernek ez is bőven elég.


Cat B100

A hátlapra egy 3 megapixeles, fixfókuszos, négyszeres digitális zoommal rendelkező kamerát szereltek, amivel QVGA videókat tudunk rögzíteni 30 képkocka / másodperc sebességgel. A gyártó szerint a készülék mikrofonja kiváló hangminőséggel kecsegtet, a másodlagos mikrofon segítségével pedig a háttérzajok is kiszűrődnek. Adatkommunikációs szempontból kizárólag a Bluetooth 2.0-s chipre számíthatunk, sem WiFit, sem NFC-t nem építettek a masinába. A hátlap alá került az 1150 mAh kapacitású akkumulátor, ami 23 napos készenléti, valamint 10 óra beszélgetési időt biztosít. A B100 46 ezer forint körüli összegért vásárolható meg hazánkban.


Cat tokok

Nem csak készülékeket, hanem tartozékokat is találtunk a standon. A Caterpillar nyitott arra, hogy ne csak saját masinái, hanem más telefonok is védelmet élvezzenek az esések vagy más külső hatások ellen. A képen látható védőtok több színben kaphatók, követik a gyártó formatervét, sőt, igazából mi kimondottan szépnek találtuk őket, a lánctalp formájú gumiborítás és a fém oldalak igazán kellemes fogást és minőségérzetet produkálnak. Ugyan a Cat nem garantálja százszázalékosan a dolgot, de a védőtok elvileg a majd két méteres eséstől is megvédi okostelefonunkat, ami nem átlagos teljesítmény. A kiegészítők szintén forgalomban vannak már, bruttó végfelhasználói áruk 30 euró.


Cat tokok

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés