MWC 2014: Bemutatkozott a ZTE Grand Memo II LTE

A ZTE-rajongókat valószínűleg nem éri nagy meglepetésként a ZTE Grand Memo II LTE barcelonai bemutatója, hiszen az itt várható eseményekkel kapcsolatban korábban már szivárogtak ki információk, de szerencsére így is volt meglepetés a bemutatón, az újdonság ugyanis sokkal szebb, mint amire számítani lehetett. Ami azt illeti, a képek nem túlzás azt mondani, hogy nagyon szép.


[+]

Az egyedi megjelenítést a rendkívül vékony készülékháznak, a szögleges vonalvezetésnek a karbon-hátlapnak köszönheti az eszköz. A csábos külsőre szükség is volt, hiszen az eszköz egyéb szempontokból nem kiemelkedő, ami persze egy kellemes árcédulával párosítva nem probléma; a 6 hüvelykes IPS-kijelzőt ugyan Gorilla Glass 3 borítja, de felbontása nem Full HD, hanem "sima" HD, azaz 720 x 1280 pixel áll rendelkezésre. Még szerencse, hogy a betekintési szöggel nincs probléma, a sajtóanyagban 178 fokról írnak.


[+]

Az SoC egy ismeretlen órajelen futó, négymagos Qualcomm Snapdragon 400, mely mellett 2 GB RAM és 16 GB beépített tárhely található, utóbbi microSD memóriakártyával bővíthető. A készülék mérete 161,5 x 83 x 7,2 milliméter, az operációs rendszer Android 4.4 (KitKat), melyet a MiFavor UI 2.3-as verziója egészít ki. A gyártó életében komoly előrelépésnek tűnik a 13 megapixeles hátlapi kamera megjelenése, mely egy Sony BSI-szenzort használ, apertúrája f2.2, makró módban pedig 6 centiméteres a közelpontja Az előlapi kamera sem gyenge, 5 megapixeles, apertúrája pedig megegyezik a hátlapon ülő társáéval.


[+]
MiFavor UI 2.3

Az adatkommunikációs repertoárból a 2,4 és 5 GHz-es tartományban is működő WiFi, a 4G és a Bluetooth 4.0 említésre méltó, NFC-ről sajnos nincs szó a hivatalos sajtóanyagban. Az akkumulátor 3200 mAh-s kapacitású, a gyártó szerint 72 óra folyamatos zenelejátszást vagy 16 óra HD-filmezést tesz lehetővé és 15 napos készenléti időt garantál. A fekete és fehér színben is elérhető készülék várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Blade Q Mini - kicsi huszár

    A kínaiak üdvöskéje az alsóbb szegmensben próbál irányt mutatni, nagyon jó sebesség, könnyed kezelhetőség, szép kijelző és 1 GB RAM jellemzi.

  • ZTE Grand S Flex - ipari kéziszerszám

    A kínaiak újdonsága már LTE támogatással érkezik, a szoftveres sebesség viszont valamiért nem az igazi, pedig mind hardveres, mind kijelző téren ígéretes a telefon.

  • ZTE Blade V - négyhengeres energia

    A kínaiak véglegesítették a korábban nálunk járt terméküket, viszonylag nagy külső, négymagos hardver jellemzi, ráadásul az árcímke is vonzónak mondható.

  • ZTE Grand X2 In - duplán Intelligens

    A kínai gyártó rálépett az Intel gázpedáljára, és készülékébe egy kétmagos, nagyon gyors Atom processzort épített, ráadásul még a kijelző is kiválóra sikeredett.

Hirdetés