Hirdetés

MWC 2012 alkalmazás

Manapság divat, hogy a nagyobb rendezvények egy különálló mobil alkalmazással segítik a látogatók tájékozódását. Bár régebben is volt már erre példa, a tendenciát a 2012-es Google I/O konferencia mobil alkalmazása indította be, melyet szerencsére egyre több hasonló kezdeményezés követett. Hiszen egyre több ember zsebében ott figyel egy okostelefon, GPS-chippel és internetkapcsolattal felvértezve, az ezekre épülő szolgáltatások pedig nagyban megkönnyíthetik a felhasználók dolgát. A tavalyi Sziget fesztiválon például nagyon jól jött a rendezvény hivatalos androidos alkalmazása, főleg nekem, aki legendásan rosszul tájékozódik. A Mobilarena TV nézői előtt pedig bizonyára nem titok, hogy az áprilisi Veletech eseményre mi is készülünk egy hasonló appal, melybe bár sok munkát fektettünk, a funkcionalitása eltörpül a Mobile World Congress hivatalos programja mellett.

Bár az alkalmazás fura módon csak két csillagot kapott a Marketen, igazság szerint mi értetlenül bámuljuk ezt az értékelést. A GSMA App néven megtalálható program ugyanis tényleg szinte minden információt tartalmaz, amit tudni érdemes a rendezvényről. A kiállítók listája mellett az előadókkal is megismerkedhetünk, valamint természetesen egy táblázatos időbeosztás is helyet kapott az appban. A szoftver integrált AR-rel érkezik, azaz egy fényképezővel körbepásztázva a terepet kirajzolódnak előttünk a helyszínek (igaz, ez ICS rendszerrel nem működik). Emellett a rendezvény networking szolgáltatása is elérhető a programon keresztül. Természetesen egy térképet is kapunk, és ehhez kapcsolódik az alkalmazás egyetlen igazán gyenge pontja, miszerint a program nem használja ki a beépített GPS-chipet. Persze a pozicionálás zárt térben komoly akadályokba ütközik, de a rendezvénynek a FIRA ad otthont, amit kvázi egy óriási udvarként kell elképzelni, melyet körbeölelnek a kiállítók standjai és halljai.

Ezen kívül viszont tényleg jól használható a program, amely ráadásul több platformon is elérhető. Az androidos verzió mellett iOS-alapú és BlackBerry készülékekre is leránthatjuk, valamint egy WP7-es verzió is be van ígérve; utóbbi remélhetőleg még időben meg is érkezik. A szoftvereket mindenki kipróbálhatja, azaz nem csak az MWC résztvevői számára érhető el. További információért és a letöltési linkekért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Azóta történt

  • MWC2012: rivaldafényben a HTC One S

    A HTC sajtótájékoztatóján a gyártó eddigi legvékonyabb készülékét is bemutatták. A One S kétmagos processzorral, Ice Cream Sandwich-csel és Sense 4.0 felülettel szeretné megnyerni a vásárlókat.

Előzmények

  • Mobile World Congress 2012 beharangozó

    Február 27-én kezdődik a 2012-es barcelonai mobilos világkiállítás, mint az elmúlt öt évben, idén is ott leszünk mi is. Mit várunk, mire számítunk, ki fog dominálni, mit mutatnak be?

Hirdetés