MWC2012: rivaldafényben a HTC One S

A tajvani gyártó tegnap esti sajtótájékoztatóján három új készülékről hullott le a lepel. A csúcsmodell One X és a Legendre hajazó formatervvel megáldott One V mellett a gyártó eddigi legvékonyabb készülékét is bemutatták, az újdonság a One S névre hallgat. A vékony unibody házba csomagolt telefon másik különlegessége az ellenálló burkolaban rejlik. Az úgynevezett crystalline ceramic metal készülékház ugyanis egy speciális, micro arc oxidation nevű kezelésen esett át, a procedúra végén pedig egy speciális bevonattal is ellátták, melynek következtében a masina az átlagnál sokkal inkább ellenáll a sérüléseknek. A One X és One V modellekhez hasonlóan ezen a telefonon is megtaláljuk a három érintőgombot (vissza, home és app switcher) a képernyő alatt.

A telefon egy 4,3 hüvelykes képátlójú AMOLED kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 540 x 960 képpontos. Tapasztalataink alapján a betekintési szögek és a színek élénksége rendben volt, ám utóbbi szempontjából érzékelhetően le volt maradva a One X-ben alkalmazott Super LCD 2 technológiához képest. A borítás alatt egy, egyelőre ismeretlen típusú Qualcomm Snapdragon lapkakészlet duruzsol, amelyben egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelen kegyegő processzor található. Emellett 1 GB RAM és 32 GB belső tárhely áll a felhasználók rendelkezésére; utóbbit nem bővíthetjük microSD-kártyával. Újdonság továbbá a microSIM-foglalat megléte is. A telefon egy 1620 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri az energiát, a rendelkezésre állási időről egyelőre nincsenek információink. A működési sebesség nem volt a helyzet magaslatán, a Sense rendesen meg-megakadt, főleg a One X mellett.

Adatkommunikációs szempontból egy GPS-chippel, egy WiFi-modullal (802.11b/g/n) és egy Bluetooth-egységgel számolhatunk, az MHL-támogatással felvértezett microUSB-foglalat mellett pedig a Sense 4.0-ban debütált MediaLink képesség is elérhető. A hátlapon egy 8 megapixeles autofókuszos, F/2.0 fényerejű, BSI-támogatással rendelkező kamera foglal helyet, mely mellett egy LED-es vakut is találunk; videót maximum 1920 x 1080 képpontos felbontással tud rögzíteni.

A telefonon az Android rendszer legújabb, 4.0-s verziója fut, a felhasználói felület szerepét természetesen a gyártó saját megoldása, a Sense UI vette át. A Sense 4.0-ban rengeteg újdonság debütált, az említett MediaLink mellett többek között DropBox-integrációt, fejlett audiószolgáltatásokat és feljavított kamerakezelést tartalmaz; ezekre hamarosan kitérünk egy bővebb bemutató erejéig. A telefon a One X és One V modellekhez hasonlóan világszerte áprilisban lesz elérhető; a pontos dátumról és a végleges árról egyelőre nincs információnk.

dr. Kind

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2012 alkalmazás

    A Mobile World Congress idén egy mobil alkalmazással segíti a látogatókat.

  • Mobile World Congress 2012 beharangozó

    Február 27-én kezdődik a 2012-es barcelonai mobilos világkiállítás, mint az elmúlt öt évben, idén is ott leszünk mi is. Mit várunk, mire számítunk, ki fog dominálni, mit mutatnak be?

Hirdetés