Hirdetés

Hirdetés

Mobile World Congress 2012 beharangozó

Hirdetés

A legnagyobb esemény

Pont egy éve várjuk, hogy megint repülőre üljön a teljes stáb és elutazzon Barcelonába, ahol immáron hatodszor rendezi meg a GSMA a Mobile World Congress néven futó össznépi mobilos banzájt. Ez a kiállítás a legnagyobb a világon, minden olyan cég, aki bármit is keres az európai piacon itt lesz, kiállít, bemutat, bejelent, vacsoráztat, interjút ad, tárgyal. Teljesen természetes, hogy egy mobilkommunikációs lap munkatársainak ott a helyük, ezért szombaton a stáb felkerekedik, hogy a helyszínről tudósítson konkrétan mindenről.

Mi kérünk elnézést
Mi kérünk elnézést

A kiállítás annak idején 3GSM néven futott, eleinte Cannes volt a helyszín, de ezt hamar kinőtte a fejlődésnek köszönhetően. Ezután öt évre Barcelonába költözött a rendezvény, tavaly még nem lehetett tudni, hogy marad-e itt, vagy továbbáll más városba, Párizs, München és Milánó is esélyes volt, de a korábbi évek jó tapasztalata, a késő februári időpontban is kellemes időjárás és a bejáratott helyszín miatt maradt a kiállítás a katalán fővárosban. Újabb öt évre vonatkozó megegyezés született, ám lehet, hogy jövőre mégis új helyszínt keresnek a szervezők, ugyanis rendkívül ötletesen a helyi közlekedési vállalat (TMB) azzal ünnepli a több mint 60.000 turistát idecsalogató rendezvényt, hogy sztrájkolni fognak.

Ez nyilván megnehezíti majd a zökkenőmentes lebonyolítást, bár ha sikerül kijutniuk a látogatóknak a rendezvényre, akkor odabent már várhatóan minden ugyanúgy a helyén lesz, mint az eddigi években. Ez a kiállítás abból a szempontból más, mint a többi hasonló rendezvény, hogy ide nem lehet csak úgy besétálni, elsősorban a sajtót, az elemzőket és persze az üzleti tárgyalásokat bonyolító cégek embereit várják a szervezők, földi halandók igen borsos összeget kell leszurkoljanak a bejutásért cserébe. A legolcsóbb jegy 700 euró, de ezzel elég korlátozott a mozgástér, a sajtó a 2700 eurós gold pass-t kapja meg, amivel szinte bárhová be lehet jutni, plusz csak mi suhanhatunk be a nem aprócska méretű Media Center területére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés