MWC 2015: Újabb vékony készüléket mutatott be a Gionee

Hirdetés

Az MWC az újdonságokról szól, a buliból pedig a Gionee sem maradhatott ki. A kínai vállalat akkor tett szert globális ismeretségre, amikor a karcsúsítási versenyre koncentrálva jó ideig az éleny tanyáztak okostelefonjukkal. A címet viszont azóta már az Oppo és a Vivo is elhappolta már, amire ugyan Oliver Sha marketingigazgató korábban már elmondta, hogy a túlzott vékonyságnál már nem lehetet garantálni a megfelelő felhasználói élményt, azért már a beharangozó képen feltüntetett „tökéletességig vékonyított” (Slim to perfection) feliratból is lehetett sejteni, hogy szeretnének a trón közelében maradni.


[+]

A most bemutatkozó újdonságot Elife S7 névre keresztelték a kínaiak, amiről rögtön egy videót is megtekinthettünk a műsor elején, ahol már a „történelmet írunk” és a „hogyan lehetséges” feliratok is vászonra kerültek. William Lu, a Gionee vezérigazgatója lépett a színpadra, aki az MWC-n való részvételről kezdtett beszélni, miszerint három éve még csak egy kis fülkét tudtak bérelni, ma pedig már egy sokkal nagyobb eseményen tudják bemutatni büszkeségüket. 13 éve vannak jelen a mobiltelefonos piacon, 1200 embert foglalkoztatnak, és éves szinten 100 millió készüléket tudnak gyártani. 50 országban árulnak készülékeket, 2002 óta pedig 130 millió telefont értékesítettek.


[+]

Az adatok közlése után az Elife sorozat legújabb tagja került reflektorfénybe, melynek elkészítéséhez felméréseket végeztek, hogy kinek mire lenne szüksége. A kialakításnál természetesen kiemelt figyelmet érdemelt a karcsúság. A széleknél körbefutó fém keretet a vonatsínekhez hasonlóan tervezték meg, hogy még ellenállóbb legyen. A telefon előlapját és hátlapját is Gorilla Glass 3 védi, három színben lesz elérhető: fekete, fehér, maldívkék. Az energiaforrást egy 3,25 milliméter vékony, 2750 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, melyből két napos üzemidőt tudunk normál nyomkodás mellett kisajtolni.


[+]

Mivel a Gionee szerint a telep használatának 60 százalékát a kijelző teszi ki, ezért a vállalat egy ACL technológiával ellátott, 1080p felbontású Super-AMOLED panelre voksolt. A hardveres erőforrást egy 64 bites architektúrájú MediaTek MT6752 biztosítja. A freescaale sensor hubnak köszönhetően gyorsabban reagál a processzor, miközben kevesebb energiát fogyaszt. Az extrém üzemmódnak köszönhetően 10 százalékos töltöttséggel 33 óra készenléti idő érhető el. A telefonban 13 réteg szolgál a hőelvezetésre, így elvileg a konkurenseknél néhány fokkal hűvösebb tud maradni a ház, még erősebb terhelés esetén is.


[+]

A hátlapon egy 13 megapixeles Sony IMX214 kamera kapott helyett, itt nagyon örült magának a CEO, hogy egyáltalán nem türemkedik ki. Az image+ technológia az éjszakai felvételeket teszi dinamikussá. Fotókat 0,5 másodperc alatt lehet készíteni, melyből 0,3 másodpercet vesz igénybe a fókuszálás, utóbbit a felvétel elkészítése után is módosíthatjuk. Van egyébként még speciális funkció, ilyen a drama shot (többször szerepelünk egy képen), a mozgó háttér eltüntetése stb.


[+]

A mindössze 5,5 milliméter vékony készülék hangzásért a DTS hangszóró gondoskodik, plusz mellékelnek egy 3,5 milliméteres HiFi fülhallgatót is. Adatkommunikációs szempontból WiFi-re, két SIM-es LTE-re (FDD-LTE és TD-LTE), Bluetooth-ra, valamint GPS-re kell számítani. Szoftveres felület esetén az Androidra építkező Amigo OS 3.0-ra támaszkodhatunk. Az Elife S7 Európában 399 euróba, vagyis nettó 120 ezer forintba kerül majd, az öreg kontinensre valamikor április után jut el a masina.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés