MWC2013: Duplakijelzős megoldás az NEC újdonságában

Talán ki lehet jelenteni, hogy az idei MWC-n nem történtek akkora piacrobbantó bemutatók, mint az ezt megelőző eseményeken. Ettől függetlenül bőven lehetett szemezgetni a jobbnál jobb és nagyobbnál nagyobb kijelzőkkel szerelt telefonok közül, láthattunk 3,2 hüvelykes LG Optimus L3 II-t, de megtapogathattuk a telefonálásra is alkalmas 7"-es megjelenítővel szerelt fonepad táblagépet is. Volt viszont egy más megoldásokat ötvöző eszköz is, melyet a NEC standjánál lelhettünk fel.

Az NEC Medias W névre keresztelt kütyü azért izgalmas, mert két darab, 4,3 hüvelykes, qHD (540 x 960 pixel) felbontású képernyővel rendelkezik. A kialakítás egyébként furcsa, lényegében a gyártó is úgy hirdeti, hogy telefonból kisebb tabletet varázsolhatunk, ugyanis kitárva a két kijelzőt egy 5,6"-es masinához jutunk. Fontos megemlíteni, hogy mindennek ellenére összecsukva csupán 13 milliméter vastag a cucc, mely a kiváló mérnöki precizitásnak köszönhető. Ha egymás mögé hajtjuk a megjelenítőket, akkor kizárólag az előlapi rész funkcionál, a hátlap sötétségbe borul. Kinyitva már aligha használható egy kézzel, ám az mindenképpen okos dolog, hogy könnyen összedolgozhatunk velük, tehetjük például az egész virtuális billentyűzetet is csak az alsó darabra (voltaképpen ilyenkor külön-külön használhatók különböző feladatokra), ha viszont a "közös munkát" választjuk (mert ilyet is lehet), akkor a középső fekete csík már kicsit zavaró lehet, valójában olyan az élmény, mint amikor sok LCD TV van összekapcsolva, de mindegyik között ott a fekete keret.

A NEC Medias W meghajtásáért egyébként egy kétmagos, magonként 1,5 GHz-en duruzsoló processzor tehető felelőssé, a multitasking és a folyamatosság elősítésének érdekében pedig 1 GB RAM-ot pakoltak a NEC gépébe. Ez egyébként nem tűnik már csúcshardvernek, ám egyáltalán nem volt akadozás a telefon használatakor, egyedül talán a szétnyitáskor volt lassabb a második kijelző észhez térése. További fontos specifikáció még a 16 GB-os belső tárhely, a microSD kártya támogatása viszont 32 GB-tal történő bővíthetőséget tesz lehetővé. A hátlapi kamera 8 megapixeles, melyhez egy kisebb LED-es villanó is tartozik. Nem fért viszont már be a repertoárba az NFC chip és a japán digitális TV-tuner sem. Az Android 4.1-et futtató Medias W várhatóan áprilisban fog megjelenni Japánban, Európába érkezésére viszont egyelőre ne számítsunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: 16,3 MP kamera és 5 hüvelykes Full HD kijelző a Fujitsutól

    A Fujitsu is beszállt az 5 hüvelykes készülékek harcába, így piacra dobták az Arrows X F-02E-t, mely Full HD kijelzővel és 16,3 MP-es kamerával támad.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

Hirdetés