MWC2013: a világ legkönyebb 7 hüvelykes táblagépe az NEC-től

Ugyan korábbi beszámolónkban már írtunk a két képernyővel rendelkező NEC készülékről, ám természetesen nem ez volt a japán gyártó egyetlen nagy dobása. Az itthon főleg a DVD-íróiról ismert vállalat Japánban számos telefont dob piacra, melyek legnagyobb része az NTT Docomo szolgáltató kínálatában érhetőek el. A netbookok hanyatlása és a táblagépek elképesztő mértékű terjedése az NEC-t is lépésre kényszerítette, ám az óriási kínálat mellett már nem olyan egyszerű labdába rúgni, mint régen.

Most viszont egy dologban mindenképpen azonnal a dobogó legfelső fokára ugrott a NEC, hiszen jelenleg övék a legkönnyebb 7 hüvelykes táblagép a világon, amit az MWC-n mi is közelebbről szemügyre vettünk. A NEC Medias Tab UL N-08D fantázianévre hallgató eszköz külső kialakítása egyébként egyértelműen tükrözi a gyártó által előszeretettel használt formatervet. A 199 x 114 x 7,9 milliméteres méretekkel megáldott kütyü mindössze 249 gramm tömegű, ami kézbe véve tényleg észrevehetetlen, ennek köszönhetően pedig egy praclival hosszútávon is vígan tartható. A pehelysúlynak viszont az anyaghasználat látja kárát, mivel az egész tablet szinte kizárólag műanyagból áll, habár az összeszerelési minőséget csaknem tökéletesnek éreztük.

Az előlapon elterülő 7 inches kijelző WXGA, azaz 1280 x 800 pixel felbontású kijelzőt kapott, sem a betekintési szöggel, sem a fényerővel nem volt probléma. A Qualcomm Snapdragon MSM8960 chipsetben ülő kétmagos, egyenként 1,5 GHz-en zakatoló processzor és az 1 GB-nyi RAM kiváló párost alkot, a rendszert pedig jól optimalizálták, így a sebességet sem érheti kritika. Belső tárhelyként egyébként 16 GB-ot kapunk, kamera tekintetében pedig az hátsó modul 8 megapixeles, az előlapi optika viszont 2,1 megapixeles képek készítésére képes. A 4.0-ás Bluetooth chipen kívül fontos még kiemelni a 3100 mAh-s akkumulátort, mely nagyjából 4-6 óra üzemidőre lehet képes. Szoftveres téren egyelőre Android 4.0 Ice Cream Sandwich-csel dolgozhatunk, melyben kiemelt feature, hogy a böngésző két ablakot is meg tud nyitni egyidejűleg a képernyőn, valamint a kamera felülete is számos beállítási lehetőséget tartalmaz. Európába elvileg nem fog megérkezni a táblagép, ez is kizárólag Japánban lesz kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: Duplakijelzős megoldás az NEC újdonságában

    Az NEC egy érdekes konstrukciót mutatott be az idei MWC alkalmával, ugyanis a Medias W-re hallgató eszköz két darab, 4,3"-es kijelzővel operál.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

Hirdetés