MWC2012: lencsevégen a Panasonic Eluga

Hirdetés

Az Eluga Power kistestvére is bemutatásra került a Mobile World Congress alkalmából, amely hardveres és szoftveres szempontból egy kissé gyengébb, ám véleményünk szerint sokkal tetszetősebb formatervet kapott. A masina egy 123 x 62 x 7,8 milliméteres méretekkel és 103 grammos tömeggel ellátott készülékházat kapott, amely jól illeszkedik a manapság divatos, vékonyságra és könnyűségre irányuló trendekbe. A fém hátlappal operáló készülék fekete és ezüst színben lesz kapható; a borítás a külcsín mellett extra védelmet is kínál. A telefon ugyanis IP57 minősítéssel rendelkezik, azaz korlátozottan védve van a porral szemben, valamint egy méteres mélységig és 30 perces ideig vízálló.

Az előlapon egy 4,3 hüvelykes képátlójú kijelző található, a felbontása 540 x 960 pixeles, a felhasznált technológia viszont nem ismert. A megjelenítő alatt hárp, kapacitív érintőbillentyű kapott helyet, a szokásos menü, vissza és főképernyő gombokkal futhatunk itt össze. A hátlapon egy 8 megapixeles, autofókuszos kamerát találunk, amely fullHD videókat is tud rögzíteni. A készülék oldalán a szokásos gombok mellett egy 3,5 milliméteres kimenetet és egy microUSB-aljzatot találunk, a telefonba pedig microSIM-et lehet pakolni.

A számítási műveletekért egy Texas Instruments OMAP4430 lapkakészlet felel, melyben egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzort és egy PowerVR SGX540 grafikus gyorsítót kapunk. Ezekhez 1 GB LP-DDR2 RAM és 8 GB belső tárhely társul,utóbbit semmilyen módon nem lehet bővíteni. Az adatkommunikációs képességek terén is remekel az Eluga, mobil hálózaton 21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességgel számolhatunk, azaz elérhető a HSPA+ kapcsolat. Emellett Bluetooth- (2.1, A2DP- és EDR-támogatással), GPS- és WiFi-modulok (802.11b/g/n), valamint egy NFC-egység is a felhasználó rendelkezésére áll

A telefonnak jelenleg két gyenge pontja van. Az akkumulátor kapacitása mindössze 1150 mAh, ami kérdéses, hogy mire lesz elég. A másik probléma az operációs rendszer, a készülék ugyanis Gingerbreaddel (2.3.5) érkezik, ám a cég egyik munkatársa (és a hivatalos brossúra) alapján nyáron érkezik az Ice Cream Sandwich frissítés. A gyári felhasználói felületet egyébként csak nyomokban lehet felfedezni, ezt ugyanis egy saját megoldásra cserélte a gyártó. A készülék hónapokon belül piacra kerül, ám első körben csak Nyugat-Európában lesz kapható.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés