MWC2012: nem csak a telefon négymagos a Huawei-nél

A Huawei több nagy dobással is jött a kiállításra, ugyanakkor kevés szó esett még a sajtótájékoztatón is a 10 FHD elnevezésű táblagépről, hiszen az eszköz még messze nincs kész. Direkt az MWC2012-re összeszereltek egyet (gondolom ez egy VIP meló lehetett valakinek a szalagsoron), hogy már működő darabot tudjanak mutatni. Sajnos azonban csak vitrinbe zárva láthattuk, az illetékes szerint azért, mert tegnap történt egy accident, amit nem részletezett, de lehet, hogy pont egy fontos pillanatban adta meg magát a közel sem végleges szoftver.

Egy jobban sikerült kép a csillogó plexin keresztül
Egy jobban sikerült kép a csillogó plexin keresztül

Jelenleg úgy tűnik, hogy a négymagos, a Huawei által gyártott, 1,5 GHz-es processzorral szerelt masina az év második felében válik majd elérhetővé. Az alumínium készülékház, a 8,8 milliméteres vastagság és az 1920x1200 pixeles, 10 inches IPS panel együttese igazi prémium modellé emeli a kínai gyártó újdonságát, amin természetesen már a 4.0-s Android fog futni.

Sajtófotó
Sajtófotó

Adatkommunikációs szempontból is előremutató a készülék, hiszen azon túl, hogy van benne WLAN, természetesen SIM is beleilleszthető, szerencsés esetben pedig pont ott próbálkozunk netkapcsolatot használni, ahol van 4G. A tablet ugyanis LTE hálózatokra is képes feljelentkezni, ez pedig több 10 megabit/s letöltési sebességet jelenthet. A RAM mérete 2 gigabájt, a felhasználói tárterület ennek négyszerese és microSD-vel tovább is bővíthető. A hátlapra 8 megapixeles, az előlapra 1,3 megapixeles kamerát szerelt a gyártó.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés