Hirdetés

MuziX blog: Hagyományos kialakítású SoundMAGIC járt nálunk

Az in-ear kialakítás minden túlzás nélkül forradalmasította a fülhallgatókat, az egyszerű, szivacsból vagy szilikonból készült illesztékkel hallójáratba hatoló kis eszközök jobb izolációt, erőteljesebb basszusokat és magasabb fokú kényelmet kínálnak, mint korábbi társaik: ezért van az, hogy ma már egy elektronikai termékekkel foglalkozó üzlet polcain alig találhatók meg hagyományos, úgynevezett earbud kialakítású kütyük.

MuziX blog: hagyományos kialakítású SoundMAGIC járt nálunk
[+]

Az earbudok eltűnése a felhasználók nagy részét nem zavarja, akadnak viszont olyan emberek, akik továbbra is ezt a megoldást részesítik előnyben, mivel a hallójáratba hatoló megoldásoktól ódzkodnak, a fejhallgatózásban pedig csak túl sok fölösleges cipekedést látnak. A SoundMAGIC palettája szerencsére elég széles ahhoz, hogy erre is kínáljanak megoldást, mi egyből a legjobbat, az EP30-at hoztuk el egy tesztre, mivel a legolcsóbb és a legdrágább ilyen eszközük között alig van kétezer forintnyi különbség.

A doboz pontosan olyan, amit a gyártótól megszoktunk, a felszereltség sem kiemelkedő: a fülhallgatón kívül egy műbőr szütyő, illetve egy pár szivacs található a csomagolásban. Az EP30 mikrofon hiányában headsetként sajnos nem funkcionál, de ez sajnos elmondható az összes SoundMAGIC earbudról, amiket jelenleg kapni lehet.

MuziX blog: hagyományos kialakítású SoundMAGIC járt nálunk
[+]

A fülhallgató házában egy 15 milliméteres, dinamikus meghajtó teszi a dolgát, a 16 ohmos impedanciához 115 dB-s érzékenység tartozik 1 kHz-en, már egy mobil is simán elég arra, hogy túlvezéreljük a rendszert, ha pedig mélyeket is keresünk a zenében, akkor csalódottak leszünk, hiszen ez a tartomány finoman szólva sem remekel az EP30 esetén, átlagos hangerő mellett nagyon szerény mennyiségben van csak jelen. A betegesen kevés mély sajnos rányomja a bélyegét az egész hangzásra, a hiányérzet sajnos minden egyebet felülír zenehallgatás közben.

Az EP30 mentségére szóljon, hogy gyakorlatilag minden earbud ettől szenved, cserébe a hangzás könnyed, a külvilág zajaitól nem szeparálja el a fülünket, valamint nem tolakodik bele a hallójáratba. A beszédhangokat viszonylag jól továbbítja, így akár rádióműsorok, vagy podcastok hallgatására ideális lehet.

MuziX blog: hagyományos kialakítású SoundMAGIC járt nálunk
[+]

A hagyományos kialakítású fülhallgatók tehát nem fejlődtek sokat az elmúlt években, az in-ear eszközök viszont egyre jobbak lettek, így a különbség ma sokkal erőteljesebben érződik, mint néhány évvel ezelőtt, éppen ezért érdemes kipróbálni egy hallójáratba illeszkedő fülhallgatót, mielőtt pálcát törünk a technológia felett, ha pedig semmiképpen nem tudunk megbarátkozni a gondolattal, akkor érdemes lehet egy könnyen hordozható fejhallgatót vásárolni, végső soron pedig jó szolgálatot tehet egy SoundMAGIC EP30 is, ami a vékonyka hangjáért cserébe legalább nem drága, 4950 forintért elérhető, négyféle színben.

Azóta történt

Előzmények