2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Mobilarena TV: Öreg rendszer nem vén rendszer

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Mai adásunk főszereplője az UMi eMax, ami Android KitKatet futtat, de nyitva van a bootloadere, szabadon és egyszerűen főzőcskézhetünk a ROM-okkal. Két SIM támogatás adott, viszont gyenge a kamera és B20 sincs.

A mai Mobilarena TV adásra egy érdekességet tartogattunk, aminek a neve UMi eMax, és ami hivatalosan is megvásárolható Magyarországon. A készülék a manapság oly népszerű phablet kategóriában versenyez, köszönhetően az 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS OGS paneljének. Fura módon a telefonra az Android 4.4 KitKat operációs rendszert telepítették, jó hír viszont, hogy a szoftver szabadon ROM-olható, hiszen nyitott bootloaderrel érkezik a telefon. A lassan két éves MediaTek MT6752 chipset még mindig kitűnő munkát végez 2 gigabájt RAM-mal karöltve. A 16 gigabájtos adattárolót ráadásul úgy bővíthetjük microSD-vel, hogy közben a dual SIM-től sem esünk el.

Ahogy viszont az lenni szokott, hibátlan telefon aligha létezik, és az eMax sem az, főleg a 13 megapixeles, meglehetősen gyenge minőségű kamerán, valamint a B20-as LTE hiányán vérzik el. Cserébe hosszú üzemidőt garantál a 3780 milliamperóra kapacitású akkumulátor. Hogy az összkép így milyen, megéri-e az árát az UMi újdonsága, arról a 18 órakor kezdődő adásban beszélünk majd AliceWake-kel.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.