Mobilarena TV: hatalmas Sony, amely két SIM-et kezel

Már szűk egy éve, hogy a Sony bronzérmes okostelefon gyártó lett, a dobogó harmadik fokára fértek fel az eladott készülékek számát tekintve. A japán gyártó az Ericsson akvizíciója óta saját ösvényen halad, méghozzá egyre nagyobb sikerrel. Önálló formavilág, vízálló burkolat jellemzi a készülékek nagy részét, az Xperia Z1 pedig már a 20 megapixeles kamerájával próbál hódítani. A mai Mobilarena TV adásban egy szintén japán újdonsággal, a Sony Xperia C-vel foglalkozunk. Több jelből is arra lehet következtetni, hogy a masina a fejlődő országok, még inkább az ázsiai piac vásárlóit célozza meg, hiszen az 5 hüvelykes, qHD felbontással operáló sima TFT LCD kijelző és a MediaTek MT6589 lapkakészlet alkalmazása nem volt korábban jellemző az európai Sony termékekre. Mindezek mellett azért adott a 8 megapixeles kamera, az A-GPS modul és az Android 4.2.2 is. Nagyon fontos tulajdonsága viszont az Xperia C-nek az, hogy két kártyát is képes kezelni, ami azért mindenképp megváltoztatja a telefonról kialakuló összképet.

A telefon nyúzását, a felmerülő kérdések megválaszolását 18 órától kezdjük el, az élő kép is ekkortól aktiválódik az alant látható ablakocskában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

    A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

  • Sony Xperia ZL - kicsivel jobb

    Együtt mutatták be az Xperia Z-vel, azonban utána nagy csönd lett körülötte, pedig a ZL több egy szimpla átnevezésnél, valamiben jobb, valamiben nem.

  • Sony Xperia Z - a nagy varázsló

    A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.