Mobilarena TV: a legújabb referenciamodell

Idestova majdnem négy éve, hogy az első Nexus modell piacra került, mára pedig több tagot is számlál a sorozat. Ezek a termékek a Google referenciakészülékei, amikre nagyjából 18 hónapig szinte azonnal megjelennek a szoftverfrissítések. A gyári Android külsőn semmi módosítás nem történik, így a felhasználók megcsodálhatják, hogy néz ki a módosítások nélküli Holo UI névre hallgató felület. Ugyan Nexus-okat már a HTC, Samsung, az ASUS műhelyében is készítettek, az okostelefonok a negyedik és ötödik szériája is az LG gyártósoráról került le. Mai adásunkban utóbbival foglalkozunk, mely mindenben a lehető legfejlettebb komponenseket kapta. A 4,95 hüvelykes, Full HD felbontással rendelkező IPS kijelző mögött egy Snapdragon 800 lapkakészlet és 2 GB RAM lakozik, belső tárhelyből pedig verziótól függően 16 vagy 32 GB-ot kapunk. A kamera 8 megapixeles, van 4G/LTE támogatás és NFC chip is.

A műsor ma is 18 órától veszi kezdetét, ahol tüzetesen megnézzük a Nexus 5 készüléket. A kérdéseket várjuk, az adást csináljuk.

Azóta történt

Előzmények

  • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

    Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

  • Google Nexus 7 (2013) - ránc: felvarrva

    Nehéz belekötni az új Nexus táblagépbe: a hét hüvelykes tablet Full HD felbontást, vezeték nélküli töltést, remek adatkommunikációs képességeket és korrekt hardvert kínál kedvező ár mellett.

  • Google Nexus 10 - az éleslátás mestere

    A Google legújabb Nexus 10 névre hallgató táblagépe járt nálunk, mely brutális kijelzőfelbontással hívja fel magára a figyelmet.

  • Google Nexus 4 - a zselés álmok netovábbja

    A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.