Mindent beletettek az új Red Magic modellekbe

Értelemszerűen a Pro verzió a tökösebb, de az alapmodell is tud néhány trükköt.

Menetrendszerűen futott be a ZTE gamer brandjének két új modellje, a Nubia Red Magic 7 és 7 Pro. Mindkét készülék 6,8 hüvelykes, 10-bites, 1080 x 2400 pixel felbontású AMOLED kijelzőt kapott, a Red Magic 7 akkora kávával, amin pont elfér az előlapi kamera, a Red Magic 7 Pro esetében viszont a kijelzőbe rejtették a szenzort, ami "tripod pixelelrendezéssel és hullámvonalas huzalozással" igyekszik minél nagyobb transzaprenciát elérni. Díjaznánk, ha ezt majd kicsit jobban kifejtenék. És a felbontásra vonatkozó értékek sem lennének haszontalanok.


Red Magic 7 Pro

A 7 Pro érintésérzékelése rendkívül magas, 920 Hz, a képfrissítés viszont csak 120 Hz, ami azért érdekes, mert az alapmodell 165 Hz-es panelt kapott, igaz, ott az érzékelés esetében kell beérni mindössze 720 Hz-el. A Red Magic Studio alkalmazással opció a vezetékmentes képernyőtükrözés 120 Hz mellett, HDMI adapterrel viszont a Type-C port 165 Hz-et is ki tud préselni magából megfelelő monitor csatlakoztatása esetén és a képernyővideó is tartja 120 Hz-es tempót.

A lényeg nyilván a hardver és a hűtés, ami nyilvánvalóan a Snapdragon 8 Gen 1-es szettre épül, ezt  egészítették ki a Red Core No. 1 vezérlővel, ami a hang, a fényerő, a rezgések és az érintéses bevitel hatékony kezelésére szolgáló segédegység. A fizikai játékvezérlők érzékenysége 500 Hz-re nőtt, ami 7,4 milliszekundumos válaszidőt jelent, maguk a ravaszok pedig ergonomikus, izzadságálló kialakítást kaptak és elvileg 2 millió érintést is kibírnak.

Red Magic 7 Pro Deuterium Edition TransparentRed Magic 7 Pro Deuterium Edition Transparent Red Magic 7 Pro Deuterium Edition Transparent [+]

Az új, kilenc rétegű hűtőrendszer 41 279 mm2 hűtőfelületet ad a 4124 mm2-es gőzkamra mellett, amit a 20 000 rpm fordulatszámú ventilátor egészít ki, viszont az ICE 8.0 hűtőrendszer már szurdok szerű (canyon) légcsatornával és egy másodlagos légbeömlővel dolgozik, ami elvileg 35%-kal növeli a légáramlást az előző generációhoz képest. A hűtőrendszer a töltés során is dolgozik, mivel a Pro modell 5000 mAh-s telepe 135 wattot vesz fel, de az alapmodell 4500 mAh-s akkumulátora is 120 wattot értelmez.


[+]

Ez a teljesítmény a Pro verziónál 15 perces teljes töltési időt jelent, a Red Magic 7-nek pedig alig 17 perc kell, hogy nulláról teljesen feltápoljon. A legjobb pedig mindebben, hogy a készülékek mellett szériatartozék a 165 wattos Type-C adapter, amivel akár egy laptopot is ki lehet segíteni. Az új külső ventilátort és az iPhone felhasználók számára készült mágneses hűtőegységet viszont külön kell megvásárolni. A Turbo Cooler 17%-os hőleadást biztosít, 3 dB-lel halkabb, mint a konkurencia megoldása és nyilván van rajta RGB díszkivilágítás.

[+]

Természetesen van 3,5 milliméteres jack csatlakozó, sztereó hangszórópár, WiFi 6, 5G, 5.2-es Bluetooth, a kamerákról viszont nem nagyon emlékeznek meg az egyelőre rendelkezésre álló anyagok, de úgy tűnik, 64 megapixeles főkamerákkal kell számolnunk 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles makró mellett. A készülékek elérhetők lesznek itthon is, a nemzetközi árakat viszont kicsit később szokták bejelenteni.

Miheztartásképpen azért a kínai árak: az alapmodell 8/128 GB-tal 197 ezer forintnyi jüanról indul, a Pro pedig 12/128 GB-ról indul 232 ezer forintért, a legerősebb, Deuterium Blade különkiadás pedig 18 GB-ot kínál 1 TB tárhellyel 372 ezer forintnak megfelelő jüanért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés