Mennyire karcolódik a zafírüveg a HTC U Ultrán? És egy drága védőtokon?

Hirdetés

Pár éve még azt lehetett hallani, hogy az órákon és kameralencséken elterjedt zafírüveg védelem leválthatja a hagyományos edzett üveget az okostelefonok kijelzője fölött. Az előállítás és formálás nehézségei, meg egyáltalán: a nagy felületen való könnyebb betörés miatt ebből egyelőre nem lett semmi, néha viszont felbukkan egy-egy termék drágább, exkluzív kiszerelése ilyen védelemmel.

Zack, aki önmagát Jerryként is emlegeti, Mohs-féle keménységi skála alapján összeállított vésőszettjével most egy zafírüveggel borított Tissot karórát, egy különleges, zafírüveg kiszerelésű HTC U Ultrát és egy nevében a zafírt is használó, drága Galaxy S8 védőüveget is megkarcolt. Mint látható, az órán és a telefonon csak a skála 8-as és 9-es keménységű vésője hagyott nyomot, úgyhogy ez a limitált kiadású HTC tényleg sokkal jobban bírja a karcokat, mint egy átlagos okostelefon. A Zagg Invisible Shield képernyővédő üveg ugyanakkor csúnyán leszerepelt, ami abból a szempontból lehet tanulság, hogy mennyire lehet ezekben a harmadik féltől származó kiegészítőkben és hangzatos ígéreteikben megbízni.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • HTC U Ultra - nekifutnak újra

    Gyönyörű és elegáns lett a tajvani gyártó legújabb csúcskategóriás phabletje, azt viszont továbbra is elég nehéz megfogalmazni, hogy ilyen árképzés mellett miért érdemes megvásárolni.

  • HTC U Play - U, de drága

    Nincs a piacon helye egy középkategóriás hardverű mobilnak 160 ezerért, 3,5 milliméteres port és előlapi BoomSound hangszórópár nélkül. A kutya ugat, a HTC pedig halad – a lejtőn lefelé.

  • Érkezik a HTC U Ultra prémium verziója

    Március 28-án kerül piacra a HTC U Ultra zafírüveggel szerelt változata Tajvanon.

Hirdetés