Megvan, mikor érkeznek a Google új telefonjai

Rendhagyó év az idei az androidos világban: korábban megkezdődött a 7.0 béta tesztelése és közzététele, és minden jel arra mutat, hogy a Nexus vonalnak is vége az eddig megszokott értelemben. Az AndroidPolice belső információk alapján úgy tudja, hogy a HTC Sailfish és Marlin kódnéven emlegetett, két készülő referenciatelefonja elhagyja a Nexus nevet. Bár szóba került a Google saját tervezésű, gyártású és forgalmazású készülékeinek megjelenése (a Pixel notebookok és tabletek is ilyenek), a fenti publikáció úgy tudja, hogy a HTC eszközeit fogják egyszerűen Google Pixel és Pixel XL néven útnak indítani (az utóbbi elég jól cseng).

Nincs többé Nexus? A 6P folytatása Pixel XL néven érkezhet
Nincs többé Nexus? A 6P folytatása Pixel XL néven érkezhet [+]

Az előbbi az öthüvelykes Marlin, az utóbbi pedig az 5,5 hüvelykes képátlóval szerelt Sailfish piaci neve lehet. Ha tényleg így lesz, emögött Rick Osterloh, a Google hardveres részlegének új vezetője és egy egységesebb termékelnevezés szándéka állhat. A Microsoft valami hasonlóval vehet új lendületet jövőre, amikor az állítólagos Surface telefonok bemutatkoznak. A Pixel mobilokra szerencsére csak a jövő hónapig kell várni, és az október 4-ei eseményen az AndroidPolice szerint új, 4K-s Chromebook, Daydream VR kiegészítő és Google Home megoldás is elstartol.

Azóta történt

  • Érkezik a Pixel Launcher

    Alighanem az új Pixel készülékekkel és az Android 7.1-gyel érkezik a béta formában kiszivárgott launcher.

  • Újabb fotón a Google Pixel XL

    A korábban csak Nexus Marlin néven emlegetett phablet nem az évszázad legélesebb fényképén pózol, az új androidos kezelőgombok viszont megmutatják magukat.

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • A Google ígéri: emlékezetes lesz október 4-e

    A Pixel termékek mellett a Chrome OS-t és az Androidot egyesítő Andromeda project lehet a főszereplő. A bemutatóra állítólag 8 év múlva is emlékezni fogunk.

Előzmények

  • LG blog: Az LG V20 forgatott kisfilmet az Android N-ről

    Szeptember 6-án érkezik az LG idei legfontosabb phabletje, és magával a főszereplővel készült egy kis kedvcsináló az új Android rendszerről, amit futtat.

  • Folytatódik az Android Beta Program

    Bár az Android 7.0 Nougat hivatalosan elstartolt, és a következő napokban egyre több Nexus készülék jelez a frissítésről, a béta program résztvevői hamarosan az első komolyabb update-et is kipróbálhatják.

  • Elstartolt és telepíthető az Android 7.0 Nougat!

    Osztott képernyős mód, kiterjesztett Doze, átrendezhető kapcsolók, új emojik, informatívabb értesítések és sok-sok újdonság a mindennél korábban közzétett főverzióban.

Hirdetés