Megvan az idei 100 000 000. leszállított Huawei mobil

Elmúltak az idők, amikor a Huawei-t még sok olvasónk a tradicionális márkák mögé rangsorolta, és az olyan csúcskészülékekkel, mint a P8 és Mate 8, vagy mondjuk a Nexus 6P, megérdemelten számít ma a shenhzeni gyártó a legnagyobbak közül az egyiknek. Persze az, hogy a 2015-ös naptári évben, weibós bejelentésük szerint 100 millió okoskészüléket leszállítottak, jelentős mértékben köszönhető a Honor almárkának is, amely a közvetlen, online értékesítési modellel képes volt idén is alacsonyan tartani az árakat, elég csak a Honor 7 kvázi csúcskészülékre gondolni, amelyért itthon sem kell egy vagyont otthagyni.

Az oldalak is fehér festést kaptak, a Nexzus 6P élei viszont ezüstösen csillognak
A Google is bizalmat szavazott a Huawei-nek, az eredmény: az eddigi legjobb Nexus mobil [+]

A százmilliós leszállítás persze nem egyenlő a százmilliós eladással, de úgy is lehet nézni a dolgot, hogy abból a készletből, amit még 2014 végén indítottak útnak a boltok és parterek felé, 2015-ben is fogyott, úgyhogy kíváncsian várjuk a végső éves összegzést, hogy az értékesítés szintjén is meglett-e a szép, kerek 100 000 000-s szám. A nemzetközi piacokon jövőre elstartoló Mate 8, a várhatóan érkező „P9” és ”Honor 7 Plus”, illetve „Honor 8”, és a pletykaszinten már emlegetett következő Huawei Nexus 2016-ban is az élmezőnyben tarthatja a shenzheni telekommunikációs óriást.

Előzmények

  • Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950

    Remekel a Kirin 950 a teljesítménytesztekben: a friss HiSilicon rendszerchippel felszerelt Huawei Mate 8 immáron hivatalosan is AnTuTu rekordot döntött.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés