Megvan a Magyar Telekom Informatikai főnöke

Hirdetés

A Magyar Telekom igazgatósága a múlt héten döntött egy új, informatikai vezérigazgató-helyettesi pozíció létrehozásáról. Az április 1-jétől élő posztra Maradi Istvánt nevezték ki, aki egyben a távközlési vállalat ügyvezető bizottságának tagjává is válik.

Maradi 43 éves, a Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott 1989-ben híradástechnikai mérnökként GSM és mobilkommunikációból, majd 2000-ben a londoni Open Universityn szerzett MBA diplomát. Karrierjét a Matáv PKI kutatóintézetében kezdte mobiltávközlési kutatóként. Ezt követően részt vett a Westel Rádiótelefon Kft. elindításában, a hálózat megtervezésében. A cég kezdeti időszakában tervezőmérnök, majd rádiómenedzser, 1992-től hálózatüzemeltetési igazgató volt.

1995-től a Westel 900 Rt., majd a Westel Mobil Rt. üzemeltetési igazgatója, 2001-től 2006-ig a Westel Mobil Rt. – később T-Mobile Magyarország Rt. – vezérigazgató-helyettese és szolgáltatásfejlesztési igazgatója volt. Fontos szerepe volt a hálózat kiépítésében, fejlesztésében, az üzemeltetésben és az ezekhez kapcsolódó beszállítók kiválasztásában, valamint az új szolgáltatások bevezetésében – áll a kinevezésről szóló közleményben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés