Megtartja a kompakt formát a Sony Xperia 5 II

A hardvert aktualizálják, de a méret nem nő, így a Sony 5 második generációja is egészen kicsinek nevezhető.

Igen, roppant érdekes, hogy manapság egy 6,1 hüvelykes készüléket már egészen kicsiként definiálunk, de a 21:9-es képarány pont annyira módosítja az arányokat, hogy a telefon alsó, általában eseménydús harmada könnyen kezelhető egy kézzel, az értesítősávot meg egy rakás szoftveres trükkel közelebb lehet hozni. Jó hír, hogy az idei Xperia 5 II modell sem lesz nagyobb, mint tavaly, csak valamivel vékonyabb, pontosan 158 x 68 x 8 milliméter.

[+]

Ez körülbelül akkora, mint az Xperia 10 II (teszt holnap!), csak csúcshardverrel szerelik, ami a nem Plus verzió esetében Snapdragon 865-ös szettet jelent 8 GB rendszermemóriával és 128 GB bővíthető belső tárhellyel, a FHD+ felbontású OLED panel pedig 120 Hz képfrissítés mellett 240 Hz érintésérzékenységgel fokozza a felhasználói élményt.


[+]

Papíron a kamerák mennyisége és típusa is ésszerű: a 12 megapixeles, f/1,7-es főegységet egy háromszoros optikai zoomot biztosító, 12 megapixeles kamera kíséri, ultraszéles felvételeket pedig a 124 fokos látószögű, szintén 12 megapixeles szenzorral készíthetünk. 4K HDR felvételt pedig 120 fps képkockaszámmal. Külön jó hír, hogy az előlapi kamera sem lóg a megjelenítőbe, mert maradt annyi káva, amin remélhetőleg az RGB értesítő LED-del együtt elfér.


[+]

Méreteihez képest a 4000 mAh-s akkumulátor is korrektnek tűnik, de még az elődmodellről lemaradt 3,5 jack csatlakozót is sikerült visszavarázsolni. Az eddigi információk alapján igen vonzónak tűnő Sony Xperia 5 II szeptember 17-én mutatkozik be, de abban is biztosak vagyunk, hogy nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés