Hagyományos formaterv, prémium felszereltség

Bemutatkozott a Sony Xperia 5 II.

A Sony a teljesítményre és a kameraképességekre helyezte a hangsúlyt az Xperia 5 II mai bemutatóján, ami annak ellenére sem lett kifejezetten nagy, hogy a készülékbe egy 6,1 hüvelykes, FHD+ felbontású (1080 x 2520 pixel), HDR10+ támogatással rendelkező OLED kijelzőt pakoltak 120 Hz képfrissítéssel (ezt black frame elmosódáscsökkentéssel szoftveresen 240 Hz-el egyenértékűre kompenzálva) és 100%-os DCI-P3 színtérrel. Az alsó és a felső káva maradt, nincs szenzorsziget vagy lyuk, van viszont RGB értesítő LED és két előlapi hangszóró Dolby Atmos és 360 Reality Audio támogatással.


[+]

A készülék manapság kompaktnak tekinthető, a 21:9-es képarány keskenyebb, egy kézzel könnyebben kezelhető kivitelt tesz lehetővé 158 x 68 x 8 milliméteres méretben, 163 grammos tömeggel, a házban pedig helyet kapott a 3,5 milliméteres jack Hi Res audo támogatással vezetékes és vezetékmentes átvitel esetén is (BT 5.1, LDAC, aptx HD) és a 3.1-es Type-C csatlakozó 4K 60 FPS Display Port támogatással. A készülék IP68 minősítéssel is rendelkezik.


[+]

A Sony Xperia 5 II a Call of Duty Mobile hivatalos referenciakészüléke, az első modell, amelyen a játék támogatja a 120 Hz-es megjelenítést. A teljesítményről az 5G modemmel szerelt Snapdragn 865-ös szett gondoskodik 8 GB rendszermemória és 128 GB UFS szabványú bővíthető belső tárhely mellett. A 4000 mAh-s telep szabványos 18W USB Power Delivery töltőfejet kap, de 21 wattos teljesítményt is értelmez. A ROG Phone 3-hoz hasonlóan az Xperia 5 II is ismeri az átfolyó energiaellátást, így játék közben a készülék energiaigényét közvetlenül a hálózat látja el, ami többek között alacsonyabb hőtermeléssel is jár, a telep maximális töltöttsége és a töltésteljesítmény pedig leszabályozható.


[+]


[+]

A hátlapi kamerarendszer három 12 megapixeles szenzorból áll T* fényvisszaverő bevonattal ellátott Zeiss objektívvel. Az 1/1.7” szenzormérettű főkamera mellett a háromszoros optikai zoomot kínáló egység is optikai képstabilizálással dolgozik (OIS), a 124 fokos látószögű ultraszéles pedig Dual Pixel autofókusszal támogatott. Van valós idejű szemkövető autofókusz (emberek és állatok esetében is működik), mozgóképalkotáskor pedig opció a 4K HDR videó 24, 25, 30, 60 és 120 fps képkockasebességgel. Díjaznánk, ha ehhez megfelelő algoritmus is társulna, de biztató, hogy már opció a RAW és lett fizikai exponálógomb.


[+]

A Sony sosem hagyja ki az NFC-t, a 8 megapixeles előlapi kamera távol tartja magát a kijelzőtől, kompatibilis DualShock 4 kontrollerrel (valószínűleg ezért nem erőltették a dedikált játékvezérlőket), Európában pedig dual SIM változatban is elérhető lesz a sub-6 5G hálózatokat is kihasználó készülék, az ajánlott bruttó fogyasztói ár pedig 333 375 forint a Sony hivatalos magyarországi oldalán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés