Olcsón kínál nagy teljesítményt a MediaTek Helio P10

A MediaTek korábban már bejelentette a Helio márkanevet, amellyel a jellegtelen számozásait önti a külső szemlélők számára emészthetőbb formába a cég. Ezt a jelzőt azonban nem csak a csúcsmodellek vehetik fel, így a vállalat bejelentette a Helio P10-et, amely teljesítményorientált, de azért megfizethető SoC lesz.

A lapkában a processzorrész nyolc darab ARM Cortex-A53-as magból áll. Ezek Big.Little koncepcióval lesznek bekötve heterogén többmagos dizájnnal, így a beépített magokból négy 2 GHz-en, míg a másik négy 1,1 GHz-en dolgozik. Az LPDDR3 szabványú memóriákat támogató memóriavezérlő egy darab 32 bites csatornát kínál, továbbá az integrált grafikus vezérlő szerepét egy ARM Mali-T860-as IP tölti be MP2-es konfigurációban 700 MHz-es órajellel.

A Helio P10 rendelkezik még egy 16 és egy 8 megapixels ISP-vel, valamint egy fixfunkciós blokkal a HEVC és a H.264 formátumú Full HD-s videókhoz, bár előbbi formátumot csak dekódolni tudja. Természetesen a 3G/LTE modem nem marad ki, ahogy a MediaTek egyedi technológiáinak tekinthető MiraVision sem.

A lapkát a TSMC gyártja ráadásul az új 28 nm-es HPC+ node-on, amely a HPM node továbbfejlesztésének tekinthető. A HPC+ node alapvetően majdnem a 20 nm-es node teljesítménykarakterisztikáját képes biztosítani csíkszélességváltás nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés