Senki nem könyörög érte, mégis készül az Exynos 2200 folytatása

A Galaxy S23 európai lapkája 3 nm-es node-on készülhet az ARM és az AMD következő generációs fejlesztéseivel.

Finoman szólva sem sikerült úgy az AMD-féle Xclipse GPU-val szerelt Exynos 2200 startja, ahogy azt a Samsung tervezte, de a szintén saját 4 nm-es node-on gyártott Snapdragon 8 Gen 1-sem szuperál éppen extra hőtermelése miatt, amiért a túl magas órajelen járatott ARM Cortex-X2, A710 és A510 processzormagok is okolhatók. Európa ismét ráfázott a Samsung házi chipjével, mely az AMD-vel közösen fejlesztett GPU szerényebb támogatása miatt rosszabb játékélményt hozott a snapdragonos társakkal szemben, előfordulnak WiFi és egyéb hibák a Galaxy S22-k gyakran dadogó felületén, a Qualcomm a maga részéről pedig igyekezett a lehető leghamarabb elkészülni Snapdragon 8+ Gen 1-gyel, hogy a TSMC 4 nm-es node-jára váltva orvosolva saját problémáit.


Gyönyörű és sokrétű a Galaxy S22 Ultra, de számos hardverre visszavezethető problémával találkoztunk [+]

Úgy tűnik, az Exynos jövőre is marad, sőt: a Samsung állítólag ezerfős mérnöki csapattal még exkluzívabb saját tervezésű chippel készül 2025-re. Viszont olyan pletykákat is hallani lehetett, hogy a Galaxy S széria lemond az Exynos sorozatról, amit egyébként a hajlítható telefonok már megtettek, és legyünk őszinték: az előnyükre vált. Azt viszont nehéz elképzelni, hogy ha a SamMobile friss információ mögött valós tartalom van, akkor az Exynos 2300, vagy bárhogy is hívják majd, ne kerüljön több régió Samsung csúcskészülékeibe.


[+]

Az oldal szerint a folytatás Quandra kódnéven készül az ARM legújabb processzormagjait és a továbbfejlesztett AMD/Samsung Xclipse GPU-t bevetve, gyártósori oldalról pedig a 3 nm-es GAA node jelenthet komoly előrelépést – remélhetőleg nem benchmark teljesítmény összeméregetésben, hanem a mindennapok során kiegyensúlyozottabb, takarékosabb és hűvösebb működésben, megfelelő játékoptimalizálással. De abba se kötnének bele túl sokan itt Európában, ha a Galaxy S23 végül egyféle chippel érkezne a Qualcomm katalógusából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés