Meggyötörték, megégették, de túlélte az iPhone 8

Hirdetés

A tavaly bemutatott iPhone 7 remekül szerepelt a JerryRigEverything strapatesztjén, az Amerikában ma elstartolt utód pedig szintjén gyorsan eljutott Zack asztalára. A külső konstrukciót tekintve szinte az egyetlen nagy változás, hogy a fém hátlap üvegre váltott vissza – ez jelentős részben a vezeték nélküli töltés miatt volt szükséges. A karcteszten pont ugyanúgy szerepelt a kütyü, mint az előd, az Mohs-féle keménységi skála szerinti 6-os anyag már végleges nyomokat hagyott rajta, tehát nem zafírüveg-keménységű, de egy csúcsmodellnek megfelelő: a Galaxy Note8 sem ért el jobb eredményt.

Az előlapi karcállóság egyáltalán nem változott
Az előlapi karcállóság egyáltalán nem változott [+]

A kijelző után további karctesztek következtek, a kamera elméletileg strapabíróbb, gyakorlatilag nagyjából hasonló teljesítményt nyújtott, mint a kijelző. A 7000-res szériájú fémkeret eredeti színét azonban könnyen megnézheti, aki egy komolyabb sniccerrel közeledik, jó eséllyel eloxált felületről beszélünk, érdemes rá vigyázni. Az égetési teszt bekapcsolt kijelzővel, öngyújtó használatával zajlott, néhány másodpercnyi extrém hőhatás sem okozott végleges, látható kárt a készülékben, de otthon természetesen ne próbáljuk ki!

Apple mobilról lévén szó, a végén természetesen nem maradhatott el a hajlítás-teszt, de ezen remekül szerepelt a kütyü, az iPhone 7-nél is jóval merevebb az újdonság. A néhány perces tesztet tehát túlélte az új mobil, de nyilvánvalóan nem maradt túl esztétikus a végére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés