Jerry meggyötörte az iPhone 7-et is

Mennyire áll ellen a karcnak a védőüveg, a home gomb vagy a fémház? Zafírüveg védi-e a lencsét? A JerryRigEverything csatorna erre keresi a válaszokat.

A JerryRigEverything YouTube csatorna kontrollált körülmények között, ugyanazokat a teszteket végezve vizsgálja egy-egy mobilkészülék ellenálló képességét. Járt nála már HTC, Apple és Samsung készülék, és most az iPhone 7 a soros, hogy a Mosh keménységi skálának megfelelő vésőkkel megvizsgálja, mennyire karcálló az IP67-es védelmet kapott mobiltelefon. A mobilok védőüvege általában a hatos keménységű eszköz beavatkozására kezd megkarcolódni, bár akad ennél sérülékenyebb szereplő. Az iPhone 7 az átlagot hozza. Bár Jerry úgy hallotta, az immáron érintésalapú home gombot és a hátlapi kameralencsét is zafírüveg védi, ő ezt kétségbe vonja, ugyanis a 8-9-es erősségű véső helyett már a hatossal megkarcolhatók.

A fémház festése egyébként ellenáll a kulccsal való karcoknak, a késnek viszont már nem, ebben nincs semmi meglepő. Az audiokimenet és a lightning csatlakozó port egyesítését Jerry viszont a megkérdőjelezi, méghozzá az anyagfáradás oldaláról: szerinte átlag 5-10 ezer csatlakoztatást bír egy-egy foglalat a sérülésig, és ha a töltőkábel, az adatkábel és a füles mindig ugyanabba a portba kerül, ez a szám sokkal hamarabb elérhető. Az előlapi védőüveg az öngyújtó lángjának közel 10 másodpercig ellenáll, ekkor a felmelegedett pixelek háttérvilágítása kikapcsol. Kihűlés után a panel hibátlanul működik. Jerry végül a hajlítástesztet is bevetette, hiszen előfordulhat, hogy az ember véletlenül ráül a telefonjára. Az iPhone 7 gond nélkül tűrte a nagyobb erejű beavatkozást, bár volt, ahol a kijelző és a fémház közötti ragasztás elengedett, ez pedig jó eséllyel a vízlepergető és cseppálló képességek végét jelenti ezeken a részeken. Nincs viszont bend gate: a hajlításteszt után az iPhone 7 ugyanolyan lapos marad, mint előtte, azaz a konstrukció rendben van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • 100 millió új iPhone-t szállítana le idén az Apple

    Az iPhone 7 és a 7 Plus komoly sikerére számít az Apple. A nagyobbik jövevényt máris szétkapták, és újabb információ derült ki az akkumulátoráról.

  • Mennyire vízálló az iPhone 7?

    Körbejárjuk az IP67-es szabvány Apple szerinti értelmezését, amíg a gyártó nem részletezi a por- és vízállósági körülményeket, avagy nem derül ki egy garanciális ügyintézés során.

Hirdetés