Megérkezett az iPhone 3G S

A WWDC 2009 alkalmával hivatalosan is bemutatkozott az Apple iPhone 3G S készülék, mely a korábbi pletykáknak megfelelően külső vonásaiban alig különbözik elődjétől, ám belsejét tekintve komolyabb átalakulásokon esett át. Az egyik legfontosabb újítás, hogy a jövevény vízálló burkolatot és gyorsabb processzort kapott, mely utóbbival kapcsolatban csak annyi részletre derült fény, hogy az új modellen futó Safari háromszor gyorsabb JavaScript végrehajtással rendelkezik, valamint belső memóriája is kétszeresére duzzadt, így 16 és 32 GB-os változatokban kerül a boltok polcaira.

Szintén újdonság, hogy a jövevény másodpercenkénti 30 képkocka sebességű, 640x480 képpontos videók rögzítésére is alkalmas 3 megapixeles, autofókuszos kamerát kapott, valamint a GPS vevője mellé digitális iránytű is került. A 7,2 megabites HSDPA támogatás mellett további fontos változás, hogy egy feltöltéssel akár 12 óra GSM vagy 5 óra 3G beszélgetésre, 9 óra WLAN vagy 5 óra 3G böngészésre, 10 órás videólejátszásra vagy 30 óra zenehallgatásra is alkalmas.

A változatlan méretű, 115,5x62,1x12,3 milliméteres, ám 2 grammal nehezebb, azaz 135 grammos iPhone 3G S készülék június 19-től lesz kapható az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kanadában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Svájcban, melyet követően júliustól Magyarországon is elérhető lesz. Az új modellek az amerikai AT&T kínálatában 199 illetve 299 dolláros áron lesznek kaphatóak, míg a 8 GB kapacitású régi iPhone 3G ára mától 99 dollárra mérséklődött. Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon az újdonságok mennyiért lesznek kaphatóak, illetve arról sincs információ, hogy a jelenlegi modell ára mennyire mérséklődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés