Mit lehet kihozni a Pixel Watch akkumulátorából?

A 294 milliamperórás telep nem ígér sokat, de egy teljes napot (24 órát) azért kihúzhat a Google okosórája.

Hirdetés

Sokan tették szóvá, hogy a Google első okosórája nem túl friss, de mondhatnánk úgy is, hogy meglehetősen régi lapkakészlettel mutatkozott be, ami végül is nem feltétlenül akkora baj. Az Exynos 9110 megbízható, stabil, kipróbált platform, az óra fejlesztését pedig még akkor kezdte a gyártó, amikor a szett nem számított túlhaladottnak. A legtöbb felhasználót pedig mindaddig nem is izgatja, amíg a készülék problémamentesen teszi a dolgát.


Azt viszont tényleg nem lehet mondani, hogy a Pixel Watch ormótlan vagy túlméretes lenne.

Az üzemidőt illető aggályok viszont megalapozottnak tűnnek a némiképp szerény kapacitású akkumulátor ismeretében. A Google szóvivője, Andrea Holing a The Verge-nek fejtette ki, milyen felhasználási szokások mellett számíthatunk akár 24 órás üzemidőre. Kezdve azzal, hogy a mindig aktív kijelzőt ab start deaktiváljuk. Így belefér 240 értesítés; 280 pillantás a számlapra; 50 perc navigáció; 45 edzés LTE kapcsolat mellett, GPS követéssel és helyben tárolt zenehallgatással a YouTube Musicon keresztül és egy 5 perces telefonbeszélgetés LTE kapcsolattal.

Ez alapvetően nem tűnik kevésnek, de az egészségkövetésről például nem esett szó. Hogyan módosítja a Google számításait a pulzusfigyelés, napi egy-két EKG, az alváskövetés vagy a véroxigénszint nyomon követése. Igazából még az sem teljesen világos a termékoldal és leírás alapján, hogy az eszköz hajlandó-e folyamatosan figyelni bizonyos élettani adatokat, ami ugye nagymértékben befolyásolná az üzemidőt. De ez a tesztekből minden bizonnyal ki fog derülni, ahogy a tényleges üzemidő is.

[+]

Egyébként már elérhető a Pixel Watch-csal kompatibilis, frissített alkalmazás a Google Play Store-ban, amivel a Wear OS 3.5-ös szoftververziót futtató óra együtt tud működni. A párosítás minimális rendszerkövetelménye Android 8.0, a Google Pixel Watch app is csak a Play Store-ban elérhető, így iPhone-nal értelemszerűen nem tudjuk használni az órát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés