Megéri várni a Mi 5-re a Xiaomi szerint

Lassan másfél éve annak, hogy a Xiaomi Mi 4 bemutatkozott, és hiába lehetett számos pletykát olvasni a Mi 5 idei érkezéséről, az a hírek szerint a gyártó nem vállalta be a túlmelegedési problémákat okozó Snapdragon 810-es SoC-t (a méretesebb Mi Note Pro esetében mondjuk igen), a Snapdragon 808-s variánssal pedig a Mi 4c került piacra. November 24-én tartotta talán idei utolsó nagy eseményét a Xiaomi, és a Redmi Note 3, valmint a Mi Pad 2 üdvözölendő bejelentését „beárnyékolta”, hogy a Mi 5 még mindig a függönyök mögött maradt.

Xiaomi Mi 4c hátlapja
Az Mi 5 helyett idén a Mi Note-tal, a Mi Note Próval, a Mi 4i-vel és a Mi 4c-vel (a képen) bővült a mis család [+]

A kínai médiának Lei Jun vezérigazgató nem volt hajlandó sok részletet közölni a hivatalosan még nem létező, ám voltaképpen elismert készülékről, azt viszont elárulta, hogy megéri várni a következő zászlóshajóra. Az eddigi pletykák és teljesítményteszt adatok alapján a Snapdragon 820-as SoC fog a Mi 5 kijelzője alatt lapulni, a Xiaomi pedig kénytelen megvárni széles körű elérhetőségét. Jun hozzátette, hogy a jövőben igyekeznek majd lerövidíteni egy-egy termékük tervezési ciklusát, hogy minél hamarabb és gyakrabban elő tudjanak rukkolni újdonságokkal. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy a Kínai Népköztársaság marad az elsődleges piacuk, míg India, Indonézia és Brazília kitüntetett figyelmet kap. Az idő ugyanakkor még nem jött el az amerikai vagy Japán piacra való betörésre, tette hozzá Jun az erre vonatkozó kérdésre.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Xiaomi Redmi Note 3

    Azt kaptuk, amit vártunk: ujjlenyomat-olvasó, fémház, Full HD kijelző, MediaTek Helio X10 és nagyon barátságos árcímke. A 4000 mAh kapacitású akkumulátor viszont kicsit meglepő.

  • Holnap érkezik a Xiaomi Redmi Note 3

    Redmi Note 2 Pro helyett a fenti névvel hull le a lepel a legújabb középkategóriás Xiaomi phabletről, amely hivatalos renderképen is megmutatta fémházát és biometrikus szenzorát.

  • Nagyszabású bemutatót tart a jövő héten a Xiaomi

    A felhasználók az Mi 5-öt, a Mi Pad 2-t és a Redmi Note 2 Prót is várják. A MyDrivers szerint november 24-én az utóbbit leplezi le a kínai gyártó.

  • Újabb jel a Xiaomi Mi 5 - Snapdragon 820 párosra

    Most, hogy mindent tudni a Qualcomm legújabb, 14 nanométeres FinFET node-on gyártott chipsetjéről, jöhetnek az ilyen hardverrel felszerelt készülékek, az elsők között talán a Xiaomi újdonsága.

Hirdetés