Megbukott az Oppo Find X a hajlításteszten

A JerryRigEverything YouTube-csatorna és üzemeltetője, Zack Nelson kisebb hírnévre tett szert az interneten a szokásosnál tudományosabbra vett gyötrővideóival. Oké, az öngyújtó lángjával való hevítés aligha releváns, mert ha a júzer lángra kap, nem a telefon megóvása az elsődleges cél (legalábbis remélhetőleg). A Mohs-féle keménységi skála alapján megalkotott vésők ugyanakkor megmutatják, mennyire állják a különféle anyagok és felületek a karcokat. Persze karc és karc között is van különbség, a totális képernyő dominanciával rendelkező Oppo Find X és kétoldali Gorilla Glass 5 védőüvege mindenesetre az ipari standard szerint, a hatos keménységű vésőtől karcolódik meg legelőször és a hetestől komolyabban.

Akárcsak a Vivo Nex, a Find X is motorikusan kiemelkedő kamerarészt kapott, csakhogy az előbbinél jóval nagyobbat, így nem csak az előlapi, hanem a dupla hátlapi kamerák is együttesen tolódnak ki. Ez már csak az arcalapú azonosítás miatt is gyakori művelet, hiszen az ujjlenyomat-olvasó lemaradt. A Find X első gyenge pontját épp itt fedezte fel Nelson: a Vivo Nexszel szemben sokkal határozottabban izeg-mozog a kamerarész a foglalatában, ami hosszútávon galibákhoz vezethet. Nem akkorához, mint amikor valaki a Find X-re ráül: Nelson szerint tízből kilenc mobil állja a hajlítópróbát, a Find X azonban megbukott rajta. A phablet mindkét irányban könnyen meghajlik komolyabb erőbehatásra, és az AMOLED panel is hamar megadja magát, a méregdrága készüléket használhatatlanná téve.

Ugyanezen a teszten a szintén a BBK Electronics kötelékébe tartozó Nex átment, és a fenti videó is azt demonstrálja, hogy a kiemelkedő előlapi kamera igen jól állja a terhelést. Nyilván a mozgóképen látható szituáció kevésszer fog előállni, mindenesetre jó tudni, hogy meglehetősen szívós és nem nagyon izeg-mozog a kamerarész.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés