Még kicsi az érdeklődés az iOS 15 iránt

Ha a tavalyi iOS-főverzióval hasonlítsuk össze, közel feleannyi felhasználó telepítette az idei verziót egységnyi idő alatt.

Hirdetés

Hétfőn startolt el az iOS 15 frissítés az Apple mobilokra (iPhone 6s és annál frissebbek mind támogatottak), illetve a hetedik generációs iPod Touch-ra, és ahogy azt reálisan várhatjuk, néhány héten belül már ez a rendszer lesz bő többségben az aktív eszközökön, pár hónap múlva pedig már marginális részesedést fognak magukénak tudni a régebbi verziók.


[+]

Ez viszont a közeljövő, két nappal a frissítés után viszont nem ilyen rózsás még a helyzet: míg az iOS 14 ennyi idő alatt már a kompatibilis, aktív eszközök 14,5%-át elérte, addig az iOS 15-tel csupán 8,5%-on áll(t szerda délben) a vállalat, legalábbis a Mixpanel felmérése alapján: az Apple hivatalosan nyilván akkor kommunikál majd erről, ha már komolyabb százalékokat tudnak felmutatni. A cupertinói gyártó év elején közölte, hogy a biztonsági frissítések az iOS 14-en maradó felhasználóknak is megmaradnak az első időszakban: nyilván az utóbbi évek nagy iOS-frissítéseinek apró zökkenői miatt dönthettek úgy, hogy kompromisszumok nélkül hagyják meg a lehetőséget a nem azonnali frissítésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés