Márciusban kezdhet a 2022-es Samsung Galaxy A osztály

Négy új készülékkel bővíthet a középkategóriában a Samsung, a pletykák szerint az A23, A33, A53 és A73 következő hónapban startol.

Korábban külön-külön érkeztek infók a Samsung Galaxy A-szériájának új tagjai kapcsán, most azonban egy nagy adathalmaz bukkant fel a négy új készülékről. Ahogy az eddigi években is, minél magasabb az A betű után érkező szám, annál többet tud a telefon, 2022-ben viszont már nincs külön 4G-s és 5G-s modell, minden telefon támogatja az újabb generációs mobilhálózatokat. Haladjunk a legnagyobbtól a legkisebbig!

Hirdetés

 

A Galaxy A73 ismerős lehet annak, akinek mond bármit az, hogy A72 5G. A főkamerán kívül sok változást nem érdemes várni, állítólag marad a méret, a forma, és a képernyő alatt a lapkakészlet is. Rossz nyelvek azt pletykálják, hogy az A-széria tetejét képviselő telefonokról is leszedheti a Samsung a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, reméljük ez nem történik meg. Ami biztosabb: az A73 kijelzője 6,7 hüvelykes AMOLED lesz, 120 Hz-es képfrissítéssel és FHD+ felbontással. A telefon agya a Snapdragon 750G maradhat, az akku 5000 milliamperórás lesz, a hátlapon pedig egy négyes kamerarendszer foglalhat helyet. Ezek közül a főkamera 108 megapixeles felbontásra hízhat, mellé kerülhet egy 12 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telefotó kamera, valamint egy 5 megapixeles dekoratív kamera is, mely vagy makrót fog fotózni vagy mélységadatokat gyűjt. (A tavalyi modellben a negyedik kamera feladata a makrófotózás volt.)

Ez lehet az A73 és az A53 dizájnja.
Ez lehet az A73 és az A53 dizájnja. (forrás: OnLeaks / Digit.in) [+]

Az A53 a méltán népszerű A52s 5G utódja lehet, itt viszont komolyabb változás jöhet a motorháztető alatt. A dél-koreai cég házon belül fejlesztette Exynos 1200 rendszerchipe ebben a telefonban debütálhat, köré 6,52 hüvelykes FHD+ kijelzőt (120 HZ, AMOLED), 5000 milliamperórás akkumulátort, valamint négykamerás rendszert kínálhat a Samsung. A kamerák közül 64 megapixeles lehet a fő, 12 MP-es az ultraszéles, 5 megapixeles a mélység és 5 megapixeles a makró szenzor, itt dedikált zoom lencsét idén sem lesz érdemes keresni, ahogy állítólag már 3,5 milliméteres jack csatlakozót sem. A töltést vezetéken 25 wattal oldják majd meg az A53 és az A73 készülékek, szoftver terén pedig Android 12-re épülő One UI 4-gyel kerülnek ki a dobozból.

Csepp alakú notch, több hátlapi kamera az olcsóbb Galaxy A tagokon.
Csepp alakú notch, több hátlapi kamera az olcsóbb Galaxy A tagokon. [+]

Legkisebb tag lehet a 2022-es A szériában az A33, mely “csak” 6,4 hüvelykes FHD+ AMOLED kijelzőt kínál majd. 120 Hz-es frissítésre itt már nem érdemes számítani, állítólag 60 Hz lesz a maximum. A telefont a MediaTek Dimensity 720 lapkakészlete hajtja majd, az akku viszonylag nagy lesz a maga 5000 milliamperórájával. A hátlapon itt is négy kamera lesz, ezek közül egy viszont szinte biztosan csak dísznek: 48 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles, 5 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységérzékelő. Állítólag Android 11-re épülő felhasználói felületettel jön az A33, tölteni pedig csak 15 wattal lehet. Az A32 5G nagyon hasonló volt, viszont abban nem AMOLED kijelzőt kínált a Samsung.

A pletykák egyelőre megoszlanak arról, hogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó marad-e az A33-ban és az A23-ban. Logikus lenne megtartani.
A pletykák egyelőre megoszlanak arról, hogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó marad-e az A33-ban és az A23-ban. Logikus lenne megtartani. [+]

Utolsó az A23, a legolcsóbban kínált készülék. A kijelző 6,6 hüvelyk átmérőjű lehet, FHD+ felbontású és 90 Hz-es frissítésű, viszont az AMOLED-et elfelejthetjük, ide már csak IPS LCD jut. A telefont a Dimensity 700 hajthatja, az 5000 milliamperórás akku itt is adott, ahogy a 15 wattos zsinóros töltés és az Android 11 is, nagyon hasonlóan az A33-hoz. Szám szerint négy kamera lesz a hátlapon, ezek sorban: 50 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységszenzor. Ha a kamerák számának növekedését nem vesszük figyelembe, akkor az A22 5G és az A23 alig különböznek egymástól.

 

A Samsung állítólag márciusban fogja megtartani az idei Galaxy A-széria bemutatóját, ahol az A73 és az A53 lehet a virtuális show sztárja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés