Holnap mutatkoznak be az új Galaxy A okostelefonok

Március 17-én, magyar idő szerint 15 órától online bemutatót tart a Samsung, ahol minden “Awesome” lesz.

Bár elég sok minden (lényegében minden) kiszivárgott a Samsung 2022-es Galaxy A-szériájáról, a gyártó megtartja szokásos online közvetítését, melyben hivatalosan is bemutatják, mit tudnak az új készülékek. Az eseményt a Samsung a weboldalán és a YouTube-csatornáján keresztül is közvetíti.

 

Mi várható? Mivel a Galaxy A13 és A23 már bemutatkozott, így vélhetően a középkategória felsőbb polcaira szánt A53 és A73 lesznek a középpontban, és szóba kerülhet az A33 is. A telefonok a tavalyi széria dizájnnyelvét vihetik tovább, de a pletykák szerint az A53 és A73 búcsút int majd a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozónak. Hasonlóan búcsúznak a maradék tartozékok is a dobozból, az amerikai piacon már fali adapter nélkül, csak adatkábellel került piacra az A13, ez várható globálisan is.

Kiszivárgott fotón a Samsung Galaxy A53 fehérben.
Kiszivárgott fotón a Samsung Galaxy A53 fehérben. [+]

Az A53-ban holnap debütálhat a Samsung Exynos 1200-as lapka, az A73-ba pedig 108 megapixeles főkamera várható. Az A53-ban a főkamera 64 megapixeles marad, mellette pedig egy 12 megapixeles ultraszéles és egy 5 megapixeles makró, valamint mélységérzékelő szenzor dolgozik majd. Az A73-ban a makró helyett telefotó lencse lehet, ahogy a tavaly A72-ben is volt. A képfrissítés marad 120 Hz-en, RAM-ból 8 GB-ot kínál majd a Samsung, tárhelyből pedig 128 GB-ot, ami várhatóan bővíthető lesz mindekét telefonban. A készülékek a legújabb Android 12-re épülő One UI 4.1-gyel kerülnek majd piacra. Hivatalos árakról egyelőre nem tudunk, Szerbiában 350 eurós áron listázta véletlenül egy webshop az A53-at a megjelenés előtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés