Maradhat Exynos alapokon a Tensor G3

Shiba és Husky kódnév alatt feltűnt két új Google készülék, melyek egy Zuma nevű, ismerősnek tűnő platformra épülnek.

Jövőre is megmaradhat a Google és a Samsung kapcsolata a Pixel telefonok kapcsán, jelenti a WinFuture. A két óriáscég a Tensor lapkák fejlesztésében és gyártásában immáron két éve, hogy együttműködik, a riport szerint pedig ez megmarad a következő generációs Tensor G3 kapcsán is. A lap a Zuma kódnév alatt futó Tensor G3-as SoC-ről azt írja, megtartja az idei Pixel telefonokban a Tensor G2 által használt modemet, mellette pedig a Samsung új, az Exynos 2300-hoz végzett fejlesztéseiből merít. Ha igazak a pletykák, akkor az Exynos 2300 csíkszélességet válthat, ezt követheti a Tensor G3 is, 5 nm-ről egyből 3 nm-re ugorva.

A Google Tensor G2 javította az első kapcsolódási problémáit, állítólag ezért maradnak az idén használt modemnél.
A Google Tensor G2 javította az első kapcsolódási problémáit, állítólag ezért maradnak az idén használt modemnél. (forrás: 9to5Google) [+]

A Zuma kapcsán nyilvánosságra került hírek két új készüléket is megemlítenek, ezek Shiba és Husky néven futnak, mindkettő támogatja a 12 GB operatív memóriát, és előbbi az 1080 x 2268 pixeles kijelzőket, míg utóbbi az 1344 x 2822 pixeles kijelzőket. Vélhetően ezek egy következő Pixel-generáció alap és pro modelljei. Azt, hogy a Samsung Exynos 2300-at milyen készülékben láthatjuk, egyelőre nem tudni, a legfrissebb hírek szerint a Galaxy S23 széria minden tagja a Qualcomm Snapdragon lapkáit használja majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés