A Qualcomm vezetője szerint minden Galaxy S23 az ő lapkájukat használja majd

Akash Pakhiwala, a Qualcomm pénzügyi vezetője egy közleményben erősítette meg a pletykát, mely szerint a Samsung Galaxy S23-ak egységesen Snapdragon lapkát használnak majd.

Többször felmerült korábban a pletyka, hogy 2023-ban nem lesz külön Exynos és Snapdragon modell a Samsung Galaxy S23-as csúcstelefonokból, hanem egységesen a Qualcomm Snapdragon platformja köré épülnek majd a dél-koreaiak év elején megjelenő csúcskészülékei. Arról is volt szó, hogy ez nem így lesz, marad a Samsung az Exynosnál. A Qualcomm pénzügyi vezetője, Akash Pakhiwala CFO a 2022-es negyedik negyedév eredményeit közzétevő nyilatkozatában erősítette meg a pletykákat, s mellette információval szolgált a telefonok megjelenésének időpontjával kapcsolatban is.

Novemberben esedékes a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 premierje.
Novemberben esedékes a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 premierje. [+]

A Qualcomm CFO-ja erős növekedést jósol az új, még bemutatkozás előtt álló csúcslapkájukkal szerelt készülékeknek hála a 2023-as Q1-re, kiemelve a március második felét, amikorra új Samsung telefonok várhatók. Hozzáteszi, a Galaxy S22 esetén birtokolt 75%-os részesedést a Galaxy S23-akban globálissá tudja majd tenni a Qualcomm. Ez pedig folytatódni fog a következő években is, a Samsung és a Qualcomm között ugyanis többéves megállapodás született, mely alapján a dél-koreaiak csúcskategóriás telefonjait Snapdragon lapkákkal látják majd el a következő évtől.

Renderkép a Galaxy S23-ról.
Renderkép a Galaxy S23-ról. [+]

A Galaxy S23 bemutatója 2023 februárjában várható, három okostelefon készülhet a szériában, ahogy tavaly is. A Galaxy S23, az S23+ és az S23 Ultra mind a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 köré épülhetnek, az Ultra eredményei a Geekbench felületén is feltűntek már, fényt derítve arra, hogy 1 + 2 + 2 + 3-as CPU kiosztással és a legerősebb magban akár 3,36 GHz-es maximális órajellel dolgozik az új Snapdragon SoC. A telefonok kapcsán még annyit tudni, hogy marad a 6,1 hüvelykes képátlónál az alap S23, és 6,6 hüvelykes lesz a plusz változat. Kamerák terén 50 + 12 + 10 MP-es felbontású képrögzítő trióról beszélnek az alapmodellben és a pluszban, valamint 200 MP-es szenzorról az Ultrában. Az előlapon állítólag egységesen 12 MP-es kamerák lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés